Foto: aa.com.tr

Dramă în Spania / A depăşit China la numărul de decese: peste 3.400 de morţi de coronavirus, peste 47.000 de cazuri în total. Medicii se protejează cu saci de gunoi

  • Din cauza lipsei echipamentelor, medicii din Spania transformă sacii de gunoi în halate
  • UE anunţă că va trimtie Spaniei echipament de protecţie şi aparate de ventilare
  • Spania a ajuns la 3.434 de decese (738 în ultimele 24 de ore) şi 47.610 cazuri (7.937 în ultimele 24 de ore)

Situaţia dramatică în spitalele din Spania. Din cauza lipsei de echipamente, medicii au ajuns să se protejeze cu impermeabile şi cu pungi de plastic. În Getafe, personalul medical transformă sacii de gunoi în halate, scrie Mediafax.

Un ajutor important pentru Spania vine de la Uniunea Europeană, care a demarat achiziţia echipamentelor de protecţie pentru cadrele medicale.

„Nu sunteţi singuri. În două săptămâni, măştile de protecţie, mănuşile, costumele de protecţie şi ochelarii vor ajunge în spitalele voastre”, spune Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

În ultimele 24 de ore, 738 de oameni au murit, şi 7.937 de cazuri noi au fost confirmate. Spania a depăşit astfel China la numărul de decese. Iar lucruile merg spre mai rău.

Şeful Guvernului Cataloniei, Quim Torra, a avertizat că, probabil, vârful contagiunii în comunitate va avea loc abia la sfârşitul lunii aprilie şi că declinul infecţiilor va veni în iunie.

Vezi şi

BREAKING NEWS | Marea Britanie, prima ţară din lume care a aprobat vaccinul Pfizer-BioNTech

Marea Britanie a devenit miercuri prima ţară din lume care a aprobat spre utilizare vaccinul …

loading...