Foto: Depositphotos.com

Un tânăr român bătut cu bestialitate în Spania se află în comă de șase luni

Tânărul român Alexandru, în comă de șase luni după ce a fost bătut cu bestialitate în Spania

Alexandru, un tânăr român de 23 de ani, se luptă între viață și moarte de șase luni, după ce a fost bătut cu bestialitate de 20 de oameni într-un parc din Amorebieta, Spania, în luna iulie a anului trecut. Adolescenții care l-au agresat au filmat întreaga scenă de cruzime, iar după ce l-au bătut până l-au lăsat la pământ, l-au jefuit. Jon Zugazua, un localnic, l-a găsit pe Alex și a apelat de urgență la intervenția medicilor. Din păcate, Alexandru se află în comă de atunci și familia lui trăiește clipe de coșmar.

Jon Zugazua, bărbatul care l-a ajutat pe Alex, a povestit: „Era trei dimineața. Luasem cina, mai stătusem în restaurant și mă îndreptam spre casă. În timp ce eram în parcare, a venit tipul care era cu Alexandru în acea noapte și mi-a spus că prietenul lui este pe moarte. M-am apropiat și am văzut că era inconștient, nu reacționează. La 112, medicul mi-a dat indicații cu privire la ce trebuie să fac, până când, în scurt timp, au ajuns ambulanța, Ertzaintza (Poliția din Țara Bascilor) și poliția municipală. În zilele următoare m-au chemat să depun mărturie și am văzut la televizor amploarea celor întâmplate.”

Oamenii legii au identificat agresorii, iar aceștia sunt cercetați pentru tentativă de omor

Autoritățile spaniole au identificat peste 20 de persoane implicate în agresiunea asupra lui Alexandru, iar șase adulți se află în arest preventiv, iar șase minori sunt în centrul Zumarraga. Vârstele suspecților sunt cuprinse între 15 și 38 de ani, iar aceștia ar fi membrii unei bande cu mai multe antecedente. Cei implicați în agresiune sunt cercetați pentru tentativă de omor, însă acuzația depinde de starea de sănătate a tânărului atacat.

Familia lui Alexandru trăiește o adevărată dramă și se roagă pentru o minune. Zilnic, părinții tânărului se roagă pentru fiul lor și îi sunt alături până la capăt. Din păcate, nimeni nu le poate spune dacă Alexandru se va mai trezi vreodată din comă, iar aceștia trăiesc cu speranța în suflet că se va întâmpla un miracol.

 

Vezi și

Primele imagini cu Gianina din Las Fierbinți însărcinată. „Visele devin realitate!”

Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Anca Dumitra și soțul ei sunt în culmea fericirii, …