Foto: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Creşte dramatic numărul militarilor ucraineni uciși de ruși (surse BBC)

Rapoartele din surse occidentale, citate de BBC, indică o „creştere dramatică a numărului de victime ucrainene” pe fondul rezistenţei ruşilor la ceea ce trebuia să fie contraofensiva de vară a Ucrainei.

Ucraina nu oferă un bilanţ oficial al morţilor de război – forţele armate ucrainene au reiterat faptul că numărul victimelor de război este secret de stat, astfel că cifrele rămân clasificate, scrie Mediafax.

Dar oficialii americani, citaţi de New York Times, au estimat recent numărul de 70.000 de morţi şi până la 120.000 de răniţi. Este o cifră uluitoare, de la o forţă armată estimată la doar jumătate de milion de oameni. ONU a înregistrat până în prezent 9.177 de morţi în rândul civililor.

BBC subliniază acest lucru marţi şi adaugă inclusiv relatări din partea propriului trimis la Doneţk, Quentin Sommerville, despre „grămezi de cadavre” care ajung zilnic într-o morgă ucraineană de pe frontul de est.

În timpul nopţii, trupele ruseşti au bombardat de 91 de ori regiunea Zaporojie. 30 de aşezări au fost vizate, 49 de clădiri şi infrastructuri au fost distruse. Acest lucru a fost anunţat, confor agenţiei ANSA, pe Telegram de către şeful administraţiei militare regionale, Iuriy Malashko, după cum relatează Ukrinform. „Nu au fost raportate victime, dar infrastructura, clădirile rezidenţiale au fost avariate”, a declarat Malashko.

Între timp, trupele ucrainene fac progrese pe frontul de sud şi continuă să desfăşoare operaţiuni în sectorul Melitopol, potrivit purtătorului de cuvânt al Statului Major General al Forţelor Armate ucrainene, Andriy Kovalev, citat de Rbc-Ucraina.

Vezi și

Iată ce trebuie să faci ca să dormi bine. Sfaturile vin de la experți

Mai mult de o treime dintre americani nu respectă recomandarea de şapte până la nouă …