Parlamentar din Hong Kong, înjunghiat de un protestatar. ATENŢIE, imagini care vă pot afecta emoțional!

Un parlamentar din Hong Kong, Junius Ho, susţinător al politicilor Beijingului, a fost înjunghiat de un protestatar care pretindea că este fanul oficialului, relatează site-ul postului BBC, preluat de Mediafax.

Bărbatul care l-a atacat pe Junius Ho s-a apropiat de oficial oferindu-i flori şi cerându-i să facă o fotografie cu el, timp în care l-a înjunghiat cu un cuţit. Parlamentarul, rănit, împreună cu alţi martori, l-au imobilizat pe atacator imediat după incident.

Accidentul este ultimul dintr-o serie de atacuri împotriva persoanelor care susţin oricare dintre părţile crizei din Hong Kong. Protestatarii pro-democraţie, l-au acuzat în luna iulie pe Junius Ho de organizarea de atacuri împotriva civililor în staţia locală Yuen Long.

Ulterior, oficialul din Hong Kong a transmis că atacatorii, din iulie, îşi „apără casa şi oamenii lor”, dar a negat vreo implicare în incident. Acesta a fost văzut dând mâna cu atacatorii din staţia Yuen Long.

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranţi şi forţele de ordine, au izbucnit în urmă cu cinci luni, ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.

Vezi şi

Peşte „cu faţă de om”, filmat de un turist într-un lac din China

O turistă a filmat un peşte care are o faţă asemănătoare cu cea a unui …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.