Foto: Depositphotos.com

Cum să ai plante sănătoase și luxuriante cu ajutorul… aspirinei

Iata cum sa ai plante sanatoase si luxuriante cu ajutorul aspirinei.

Nu toți suntem experți în grădinărit și, uneori, avem nevoie de sfaturi de la cei care au experiență în cultivarea plantelor. Dacă ești unul dintre cei care se luptă să aibă plante frumoase și sănătoase, există un ingredient minune care te poate ajuta să îți atingi obiectivele de grădinărit. Acest ingredient secret îl găsești chiar în medicamentul pe care îl folosești atunci când ai dureri de cap și febră: aspirina.

Creșterea plantelor în ghivece este o provocare, deoarece acestea au nevoie de o cantitate adecvată de nutrienți, apă și spațiu pentru a se dezvolta în mod sănătos. În plus, plantele pot fi slăbite de apariția bolilor fungice, ciupercilor și a paraziților. Din fericire, aspirina conține acid salicilic, un ingredient care poate ajuta plantele să crească mai sănătoase și mai luxuriante.

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Rhode Island, acidul salicilic din aspirină poate îmbunătăți dezvoltarea plantelor, accelerând-o și facilitând înfloriri exuberante. Acest acid poate fi folosit pentru a preveni infecțiile fungice și poate ajuta la construirea unui sistem imunitar puternic pentru plante.

Pentru a face acest remediu pentru plante, trebuie să dizolvi aspirina în apă și să pulverizezi soluția pe frunzele și florile plantelor. Este important să aplici acest amestec o dată sau de două ori pe săptămână pentru a obține cele mai bune rezultate. În plus, este esențial să folosești aspirina în cantități mici pentru a evita efectele adverse.

Dacă dorești să încerci acest remediu pe plantele tale, îți recomandăm să urmezi acești pași simpli:

  • Dizolvă două aspirine într-un litru de apă.
  • Amestecă bine până când aspirina se dizolvă complet.
  • Transferă soluția într-un recipient echipat cu un pulverizator.
  • Pulverizează soluția pe frunze și flori o dată sau de două ori pe săptămână.

Vezi și

Mihai Bendeac s-a întâlnit cu Florin Piersic. Care a fost reacția maestrului

Marele actor al României, Florin Piersic, a fost copleșit de emoții după gestul lui Mihai …