Foto: Twitter

Incidente violente la meciul Bulgaria – Ungaria din preliminariile EURO 2024. Zeci de răniţi şi 33 de suporteri arestaţi

Aproximativ 60 de poliţişti şi suporteri au fost răniţi, joi seara, la Sofia, în cursul incidentelor violente produse cu ocazia meciului dintre selecţionatele de fotbal ale Bulgariei şi Ungariei (2-2), disputat cu porţile închise, în preliminariile EURO 2024, au anunţat autorităţile bulgare, citate de AFP.

De partea protestatarilor, „24 de răniţi au fost examinaţi de personalul medical, dintre care şapte spitalizaţi pentru traumatisme craniene, între care fracturi şi iritaţii legate de spray-urile cu piper”, a indicat Katia Sungarska, purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă din capitala Bulgariei, informează Agerpres.

În rândul poliţiei s-au înregistrat 33 de răniţi, printre care „unii grav răniţi”, conform responsabilului ajdunct Stefan Ivanov.

Totodată, 33 de suporteri „ultras” au fost arestaţi.

Plasat sub condiţii de maximă securitate, meciul s-a încheiat la egalitate, 2-2, permiţând Ungariei să obţină calificarea la turneul final al EURO 2024.

Suporteri veniţi din toată Bulgaria au făcut deplasarea pentru a cere demisia preşedintelui Federaţiei, Borislav Mihailov, aflat la comanda forului bulgar de specialitate de 18 ani.

Petarde, fumigene, sticle de bere şi chiar pietre sau semne de circulaţie au fost aruncate de protestatari, care au incendiat şi o maşină de poliţie, în cursul unor incidente considerate rare în această ţară din Balcani.

Din cauza tensiunilor anticipate, meciul, programat iniţial la Plovdiv, a fost transferat în ultimul moment în capitala Sofia, desfăşurându-se fără public.

Nemulţumirea fanilor a continuat să se accentueze din cauza rezultatelor slabe ale echipei naţionale, care nu s-a calificat la nicio competiţie importantă şi a asistat la un val de schimbări de selecţioneri în ultimele două decenii. Ultimul turneu final disputat de Bulgaria datează de la EURO 2004 din Portugalia.

Controversatul preşedinte al Federaţiei bulgare de fotbal (BFU), Borislav Mihailov (60 ani), a demisionat în 2019 înainte de a reveni asupra deciziei.

Vezi și

Iată ce trebuie să faci ca să dormi bine. Sfaturile vin de la experți

Mai mult de o treime dintre americani nu respectă recomandarea de şapte până la nouă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.