Lionel Messi este cel mai bine plătit sportiv al lumii în 2019

Starul argentinian al clubului de fotbal FC Barcelona, Lionel Messi, este cel mai bine plătit sportiv al planetei în 2019 cu 127 milioane de dolari (112,5 milioane euro), potrivit clasamentului anual publicat marţi de revista americană Forbes, transmite AFP, potrivit Agerpres.

În perioada cuprinsă în intervalul iunie 2018 – iunie 2019, Messi a primit 92 de milioane de dolari sub formă de salarii şi prime, la care se adaugă alte 35 milioane de dolari sub formă de parteneriate şi contracte de sponsorizare. Lionel Messi devansează alte două staruri ale fotbalului, portughezul Cristiano Ronaldo (109 milioane de dolari) şi brazilianul Neymar (105 milioane dolari).

Forbes precizează că este pentru prima dată de la publicarea acestui clasament, în anul 1990, când fotbalul monopolizează podiumul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei. În plus, în ultimii 19 ani, argentinianul Lionel Messi este doar al patrulea sportiv din fruntea clasamentului, după regele golfului Tiger Woods (de 12 ori), legenda boxului Floyd Mayweather (4 ori) şi Ronaldo (2 ori).

„Impactul global al fotbalului este clar reflectat în câştigurile pe 2019, primii trei sportivi de pe listă fiind Messi, Ronaldo şi Neymar”, subliniază editorul şef de la Forbes, Kurt Badenhausen. „Cu toate acestea, pe ansamblu, jucători de baschet continuă să domine în top 100 cu 35 de sportivi şi câştiguri totale de 1,29 miliarde dolari”, adaugă Badenhausen.

După basket (35 de sportivi), cele mai reprezentate sporturi în acest clasament sunt fotbalul american (19 sportivi) şi baseball-ul (15 sportivi) şi abia pe locul patru este fotbalul (soccer) cu 12 sportivi.

Clasamentul pe naţiuni, arată că sunt 25 de ţări reprezentate în ediţia din acest an a celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, faţă de 22 de ţări în 2018. Americanii domină topul cu 62 de sportivi, Marea Britanie are cinci sportivi, Franţa şi Spania au fiecare trei sportivi, iar Brazilia, Canada, Republica Dominicană, Germania, Serbia şi Venezuela au fiecare câte doi sportivi.

În acest clasament este doar o singură sportivă, jucătoarea de tenis americană Serena Williams, care se situează pe locul 63 cu 29,2 milioane dolari.

Vezi și

Radu Drăguşin a trecut vizita medicală la Tottenham. Urmează anunţul oficial al transferului

Fundaşul Radu Drăguşin a efectuat, miercuri, vizita medicală la Tottenham, iar anunţul oficial al transferului …