Trei motive pentru care Sorana Cîrstea o eclipsează acum pe rivala Simona Halep

În absența Simonei Halep, aflată în stare de suspendare provizorie pentru dopaj, Sorana Cîrstea a devenit jucătoarea numărul 1 a României! „Sori” i-a luat fața rivalei sale în 2023, după ce a făcut spectacol la Indian Wells și Miami.

Pentru prima oară în ultimii zece ani, Sorana Cîrstea este mai urmărită decât Simona Halep de către fanii tenisului românesc, dar nu pentru frumusețea ei sau relația cu Ion Țiriac Jr., așa cum s-a întâmplat până acum, ci datorită rezultatelor obținute pe teren! Simona Halep și Sorana Cîrstea nu sunt în cele mai bune relații și nu au putut lega niciodată o prietenie, scrie Prosport.

Trei motive pentru care Sorana Cîrstea a depășit-o clar pe rivala ei Simona Halep și a devenit jucătoarea de tenis numărul 1 a României

Sorana Cîrstea se află probabil în cea mai bună formă a carierei, jucătoarea din Târgoviște reușind calificarea în optimile de finală la ambele turnee din cadrul „Sunshine Double”: la Indian Wells (s-a oprit în sferturi), iar la Miami Open a trecut duminică de turul trei. Cîrstea a eliminat-o pe Karolina Muchova (55 WTA) și se va duela cu Marketa Vondrousova (103 WTA) în faza următoare.

Cu toate că, de-a lungul carierei, Simona Halep a obținut performanțe istorice, constănțeanca a pierdut teren în fața Soranei Cîrstea în ultimul timp. „Sori” se poate mândri cu ceva ce „Simo” nu a putut reuși nici anul trecut, când s-a descurcat bine la un singur turneu dintre cele două: Halep a pierdut în semifinale la Indian Wells, dar la Miami nu a mai participat, din cauza unei accidentări.

În condițiile în care Simona Halep stă pe bară, în așteptarea verdictului în cazul de dopaj, golul meciurilor emoționante ale elevei lui Patrick Mouratoglou a fost umplut de prestațiile Soranei Cîrstea.

Frumusețea sportivei și averea „socrului” Ion Țiriac, eclipsate în sfârșit de un joc spre potențialul ei maxim

Sorana îi entuziasmează pe fani prin jocul ei ofensiv, iar riscurile asumate ale româncei își găsesc în sfârșit recompensa. Un rol extrem de important îl are suedezul Thomas Johansson, care a umblat la mentalul sportivei.

Dacă în trecut răbufnea deseori în timpul meciurilor și chiar își vărsa nervii pe antrenor, Sorana își păstrează acum calmul indiferent de scor și nu se abate de la planul tactic.

Sorana a explicat recent ce înseamnă influența lui Thomas Johansson în jocul său: „Un antrenor extraordinar cu o concepție aparte a jocului și fost jucător de Top 10, ex-câștigător la Australian Open”, a afirmat Cîrstea.

„Sori”, tot mai aproape să o depășească pe „Simo” în clasamentul WTA

Sorana Cîrstea ar putea-o devansa pe Simona Halep și în clasamentul WTA, chiar săptămâna viitoare! Dacă va cuceri turneul de la Miami, „Sori” o va detrona pe Simona din statutul de „rachetă” numărul 1 a României.

Acest lucru pare oricum inevitabil în sezonul 2023, având în vedere situația în care se află Simona Halep! Ea va continua să piardă puncte, întrucât veștile despre proces întârzie să apară, iar Sorana poate profita.

Sorana Cîrstea ar acumula 1.828 de puncte în cazul în care câștigă primul turneu WTA 1000 al carierei, în timp ce Simona Halep rămâne pe locul 25, cu 1.565 puncte. După victoria cu Muchova, Cîrstea a adunat 948 de puncte și a ajuns pe poziția 58 în ierarhia live, fiind motivată să urce tot mai sus.

Vezi și

Iată ce trebuie să faci ca să dormi bine. Sfaturile vin de la experți

Mai mult de o treime dintre americani nu respectă recomandarea de şapte până la nouă …