rares bogdan

Rareş Bogdan, după ultima decizie a PSD: „Incredibili nătărăii ăștia!”

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat în exclusivitate pentru Europa Liberă că urmează să modifice pachetul de bază și pachetul minim de servicii medicale odată cu negocierea normelor de aplicare a contractului cadru.

Rareş Bogdan, candidat PNL la alegerile europene, a reacţionat în termeni duri la declaraţiile ministrului:

„Incredibili nătărăii ăștia, dupa ce au refuzat din prostie, nepricepere și ignoranță să ia banii europeni pentru spitalele regionale și județene, dau încă o lovitură dura împotriva cetățenilor României!
S-au lăudat că au dublat bugetul de la Sănătate! Unde sunt banii, nefericiților? Vă bateți joc exact de cei săraci, de a căror grijă vă prefaceți că vă preocupați! Vă stă mintea la tratarea cancerului cu marijuana, aceasta este singura voastră idee, în loc să faceți programe de screening?! Cât de netrebnic să fii încât să știi că țara ta este pe primul loc din Europa la mortalitatea cauzată de cancer, și tu să reglementezi de urgență scăparea infractorilor politici de închisoare?? Dar chiar nu vă temeți de Dumnezeu??”, a afirmat Rareş Bogdan.

Pachetul de bază cuprinde toate serviciile medicale de care beneficiază gratuit persoanele asigurate din România. Pachetul minim este cel de care beneficiază anumite categorii de persoane indiferent dacă sunt asigurate sau nu.

„Prin normele de la contractul cadru vom redefini pachetul de bază, astfel încât să aibă cât mai mulți pacienți acces, dar în condițiile pe care sistemul românesc le oferă în acest moment”, a declarat pentru Europa Liberă ministrul Pintea.

Cu alte cuvinte, pachetul de bază ar urma să cuprindă, cel mai probabil, mai puține servicii decât în prezent. În acest sens, modificarea pachetului de bază poate deveni primul pas către introducerea asigurărilor suplimentare sau complementare.

„Pentru un anumit tip de servicii, cu siguranță este nevoie de asigurări suplimentare. Și atunci vom începe să definim aceste lucruri”, a precizat Pintea.

Ulterior, ministrul a revenit cu precizări, declarând, în contradicție cu propriile sale spuse, că „s-ar putea modifica pachetul de bază, astfel încât cât mai mulți pacienți să aibă acces la acest pachet de bază. Asta înseamnă redefinirea lui – nu înseamnă scoaterea, poate introducerea de servicii noi care nu existau atunci când a fost definit (…) Pot să vă dau un exemplu: recuperarea pentru marii arși”.

Vezi şi

Top 5 alimente care luptă cu colesterolul mărit

Ai colesterolul mărit? Trebuie să iei imediat măsuri pentru a-ţi proteja sănătatea! Colesterolul este o …