Rareș Bogdan: „PSD administrează românilor încă o lovitură în moalele capului”

​​Guvernul se pregătește să reintroducă coplata serviciilor medicale, „în special pentru segmentul spitalizării continue, a ambulatoriului clinic de specialitate si ambulatoriului paraclinic” prin Ordonanță de Urgență, anunță HotNews.ro.

„PSD administrează românilor încă o lovitură în moalele capului. Stați să vedeți ce începe!!”, a fost comentat informația Rareș Bogdan, „Number one” pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare.

Proiectul de OUG a fost publicat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății și arată că „neadoptarea de măsuri imediate, prin ordonanţă de urgenţă, ar conduce la reale dificultăţi în ceea ce priveşte o funcţionare optimă a întregii activităţi medicale, cu consecinţe serioase în ceea ce priveşte utilizarea eficientă a fondurilor publice şi furnizarea unei asistenţei medicale de calitate pacienţilor.”

Coplata serviciilor medicale din spitale a mai fost introdusă în anul 2013, în mandatul de ministru al Sănătății al lui Eugen Nicolăescu. Pacienții plăteau, atunci, între 5 și 10 lei, o singură dată, la externarea din spital, iar treptat, numeroase categorii de pacienți și specialități medicale au fost exceptate de la plata ei. Intruducerea coplății serviciilor medicale în ambulatoriul clinic de specialitate si ambulatoriul paraclinic ar reprezenta o premieră în țara noastră. Potrivit surselor HotNews.ro, în marea majoritate a spitalelor, coplata nu se mai aplică în acest moment.

În proiectul Ordonanței de Urgență nu se preciează despre ce sume este vorba – cât ar urma să coste coplata serviciilor medicale.

Vezi şi

Situaţie complicată pentru cabinetului Johnson, la prima reuniune. Scoţia amenință cu referendum pentru independenţă

Premierul britanic Boris Johnson se va întâlni joi cu membrii cabinetului său pentru a discuta …

Un comentariu

  1. Eu cred ca Moldova are o putere în stabilirea voturilor. De-a lungul anilor, nimeni nu a convins în Moldova ca trebuie și alt partid. Rareș Bogdan, de ce evitați aceasta zona? Sunt singur va veți avea susținători!!