foto Esi Grünhagen / Pixabay

Rareș Bogdan: „Cele doua BRUTE trebuie EXCLUSE urgent!”

Copiii dintr-o creşă cu program prelungit din Iaşi sunt învăţaţi să înjure şi sunt jigniţi de educatoare, care le spune celor mici că sunt „nespălaţi”, „porci” şi „put ca un dihor”. Unei fetiţe, cea care ar trebui să o educe îi spune „Îţi miroase a s..ă oleacă”, potrivit Mediafax.

Rareș Bogdan, candidat PNL la alegerile europene, a solicitat excluderea din învățământ a educatoarelor din Iași: „Cele doua brute trebuie excluse urgent din activitatea didactică, din învăţământ. Doar cu reguli clare, disciplină şi lege poţi pune o ţară pe picioare. Cât despre OMENIE… pare un termen tot mai departe de o parte a României”, a spus Rareş Bogdan.

Familia unui copil din Iaşi i-a pus băiatului un dispozitiv de înregistrare pe haină şi, când părinţii au auzit cum vorbesc educatoarele cu cei mici la creşă, au mers la avocat şi intenţionează să depună plângere penală.

„Îţi miroase a s..ă, a oleacă de s..ă îţi miroase de acuma. Cam devreme”, se aude o educatoare care ceartă o fetiţă pentru că e neastâmpărată.

Pe înregistrare se aude şi cum este certat un băieţel pentru că a făcut pe el. I se spune că e „porc”, „nespălat” şi „pute ca un dihor”.

„De ce nu faci c..a la baie şi faci pe tine? Porcule! Eşti porc, nu tigru cum spune mama ta. Porc eşti că te c..i pe tine. Miroase că eşti nespălat. A dihor miroase”, îi spune îngrijitoarea copilului.

Copiii sunt învăţaţi să înjure şi sunt ameninţaţi dacă nu sunt cuminţi

„În p… mă-tii, ia spune şi tu, spune”, îl învaţă femeia care ar trebui să aibă grijă de copil şi să îl educe, apoi se aud două voci adulte care râd pe seama „învăţăturii” oferite. „Te omor”, se aude o altă voce adultă adresându-se unui copil care e neastâmpărat.

Copilul care a avut dispozitiv de înregistrare pe haină a fost luat de la creşă şi merge la psiholog. Avocatul familiei, Ciprian Mitoşeriu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că părinţii vor depune plângere penală, deoarece ceea ce li se întâmplă copiilor la creşă îi poate afecta pe viaţă.

„Părinţii intenţionează să depună plângere. Este pregătită deja. Plângere penală pentru rele tratamente aplicate minorului şi să vedem în ce măsură se justifică. Facem plângere şi pentru alte infracţiuni. Creşa aparţine Primăriei Iaşi. Nu mi se pare admisibil. Vorbim despre educaţie dată unor copii de 2 – 3 ani cu bătaie şi înjurături iar orice eveniment la această vârstă îi poate marca pe viaţă”, a declarat Ciprian Mitoşeriu, avocatul familiei.

Potrivit acestuia, copilul în vârstă de trei ani şi opt luni nu mai frecventează creşa Primăriei Iaşi, iar de vineri o bunică are grijă de el, băiatul începând deja şedinţele cu un psiholog.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, reprezentanţii creşei din Iaşi şi reprezentanţii Primăriei Iaşi nu au putut fi contactaţi pentru un punct de vedere.

PRIMELE MĂSURI ÎN CAZUL CREŞEI DIN IAŞI: ÎNGRIJITOARELE CARE JIGNESC COPIII AU FOST DATE AFARĂ

Mihai Chirica, primarul Iaşului, a declarat că a finalizat ancheta de la creşă vineri, în jurul orei 11, şi a decis ca două îngrijitoare, o asistentă şi coordonatoarea instituţiei să plece din sistem. Directorul creşei a fost sancţionat cu avertisment.

„Pentru cele trei persoane care se ocupau de acea grupă de copii, respectiv două îngrijitoare şi o asistentă, am luat măsura să fie demise şi eliminate din sistemul de creşe. Şi coordonatoarea creşei a fost demisă. Trebuia să aibă grijă ca această situaţie să nu se întâmple. Doamna director a fost penalizată cu avertisment. Am rugat-o să aibă mai multă grijă să nu se mai întâmple aşa ceva. Pot înţelege foarte multe lucruri, pot ierta, pot să analizez cu multă largheţe când e cazul, dar nu tolerez un astfel de comportament faţă de copii. Poate fi copilul oricăruia dintre noi. Acolo nu e doar o lipsă de educaţie, e şi o traumă psihologică”, a declarat Mihai Chirica, pentru MEDIAFAX.

Vezi şi

Ponta, atac la Orban după ce premierul a anunţat că alegerile locale se ţin: Între sănătatea oamenilor şi voturi, Orban a ales voturile

Liderul Pro România, Victor Ponta, l-a acuzat, luni, pe premierul Ludovic Orban că între sănătatea …

loading...