Karolína Plíšková: Cred că pot învinge pe oricine la Transylvania Open

Noua ediție Transylvania Open WTA 250 se anunță a fi una extrem de interesantă. Sâmbătă, 3 februarie, a avut loc ceremonia tragerii la sorți în prezența Karolinei Plíšková și a directorului turneului, Patrick Ciorcilă.

Noul clasament WTA care intră în vigoare de luni, 5 februarie, schimbă și clasificarea jucătoarelor din turneu. Astfel, Arantxa Rus (Olanda) devine favorita numărul 1 a turneului. Ea va juca cu Green Minnen (Belgia). Nemțoaica Tatjana Maria rămâne cap de serie 2 al Transylvania Open WTA 250 și va juca cu chinezoaica Zhuoxuan Bai. Ana Bogdan are în față un meci dificil cu Alycia Parks (SUA). Jaqueline Cristian și Miriam Bulgaru vor juca una împotriva celeilalte, în timp ce pe Anca Todoni o așteaptă un meci cu o jucătoare din calificări.

Karolína Plíšková, fost lider mondial, rămâne însă capul de afiș al ediției actuale a Transylvania Open WTA 250. Ea va întâlni în primul tur una dintre jucătoarele care vor veni pe tabloul din calificări. Jucătoarea din Cehia crede că are șanse mari să câștige turneul din Cluj.

Karolína Plíšková: ”Dacă joc bine, cred că pot învinge pe oricine aici. În fiecare săptămână îmi doresc să câștig, dar sunt peste tot jucătoare bune și fiecare turneu este greu, trebuie luat meci cu meci.”

Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open WTA 250: ”Ana Bogdan a avut parte de o tragere grea, Karolina Pliskova de una destul de ușoară. Dincolo de asta, cred că avem cea mai bună tragere la sorți din istoria competiției, majoritatea meciurilor pornesc de la 50/50 șanse. Mă bucur că avem cinci românce în primul tur, sper să mai vină și altele din calificări, cert e că, jucând Jaqueline Christian cu Miriam Bulgaru suntem siguri că o româncă va fi sigur în turul al doilea. Karolina e vedeta ediției 2024, sper să o avem la Cluj până în ultimele zile ale turneului.”

Karolina spune că are amintiri frumoase de la Cluj.

Karolína Plíšková: ”Am câștigat aici toate cele trei meciuri din 2016 din FedCup. A fost o atmosferă grea, toată lumea din sala de la Cluj susținea România, dar eu eram într-o formă foarte bună, am trecut și de Simona Halep, și de Monica Niculescu, am câștigat și meciul de dublu.”

Tabloul de simplu al Transylvania Open WTA 250 a suferit și modificări de ultimă oră. Jodie Burrage s-a retras de pe tabloul principal al Transylvania Open din cauza unei accidentări, chiar înainte de startul meciurilor din calificări. În locul ei, pe tablou a intrat Nuria Parriaz Diaz. Imediat după ceremonia tragerii la sorți, dar înainte de anunțul oficial al tabloului principal, Clara Burel și-a anunțat și ea retragerea din competiție. Locul ei de pe tablou a fost astfel luat de Nadia Podoroska, iar locul Nadiei va fi luat de un Lucky Loser din calificări.

Tabloul principal al Transylvania Open WTA 250 – 2024
[1] A. Rus (NED) vs G. Minnen (BEL)
Qualifier/LL vs Y. Wickmayer (BEL)
[WC] A. Todoni (ROU) vs Qualifier/LL
A. Parks (USA) vs [8] A. Bogdan (ROU)
[9] N. Podoroska (ARG) vs C. Tauson (DEN)
[WC] M. Bulgaru (ROU) vs J. Cristian (ROU)
A. Sevastova (LAT) vs [WC] A. Mitu (ROU)
T. Korpatsch (GER) vs [6] E. Avanesyan
[5] E. Cocciaretto (ITA) vs Qualifier/LL
Qualifier/LL vs Qualifier/LL
L. Siegemund (GER) vs N. Parrizas Diaz (ESP)
Qualifier/LL vs [Q/LL] [3] A. Blinkova
[7] V. Tomova (BUL) vs C. Osorio (COL)
K. Pliskova (CZE) vs Qualifier/LL
S. Errani (ITA) vs C. McNally (USA)
Z. Bai (CHN) vs [2] T. Maria (GER)

În total, 32 de jucătoare vor concura la meciurile de simplu, și 16 echipe la dublu. Cinci jucătoare din România se află pe tabloul principal de simplu al Transylvania Open WTA 250: Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Andreea Mitu (WC), Miriam Bulgaru (WC) și Anca Todoni (WC). Miriam Bulgaru a urcat pe tablou după recenta retragere din competiție cauzată de o accidentare a Gabrielei Ruse, finalistă Transylvania Open 2023.

Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open WTA 250: ”În fiecare an încercăm să dăm altcuiva șansa să joace la Transylvania Open. Anul acesta le avem pe Anca Todoni, va fi și Andreea Mitu, care nu a fost niciodată la noi, pe tabloul principal. Va fi greu pentru o româncă să câștige acum, nivelul e mai puternic, dar visul nostru e să avem o româncă câștigătoare la Transylvania Open. Tablourile sunt mult mai bune acum, de când cu noua regulă cu un singur turneu WTA250 pe săptămână. Sperăm să rămânem cu turneul în luna februarie, îmi place perioada asta și sper să rămânem pe acest slot în calendar.”

Calificările Transylvania Open. Tinere jucătoare din România se luptă pentru un loc pe tabloul principal

24 jucătoare se luptă în weekendul 3-4 februarie, în calificările Transylvania Open, pentru a câștiga unul dintre cele șase locuri libere de pe tabloul principal de simplu. Cele șapte jucătoare din România: Mara Gae, Briana Szabo, Maria Sara Popa, Ilona Georgiana Ghioroaie, Maria Teodorescu și Alexandra Cadantu-Ignatik au pierdut meciurile jucate sâmbătă, 3 februarie.

Meciurile de calificări vor începe duminică la ora 11:00.

Programul meciurilor de calificări TERENUL CENTRAL – start ora 11.00:
[3] A. Cornet (FRA) vs [9] J. Teichmann (SUI)
[1] H. Dart (GBR) vs [12] K. Zavatska (UKR)
[6] A. Bondar (HUN) vs [10] S. Waltert (SUI)

Programul meciurilor de calificări TERENUL 2 – start ora 11.00:
[4] E. Andreeva vs [ALT] I. Khromacheva
[2] M. Bassols Ribera (ESP) vs S. Kraus (AUT)
[5] E. Arango (COL) vs [8] L. Stefanini (ITA)

Bilete și acces

Cei care doresc să vină la Transylvania Open pot achiziționa bilete sau abonamente de pe site-ul entertix.ro. Costul lor variază între 65 și 190 de lei și oferă acces la toate meciurile din ziua respectivă, de la ambele terenuri de joc, iar prețul unui abonament este de 590 lei.

La meciurile de calificări intrarea este gratuită, însă se face în baza unui bilet cu valoare zero. Pentru meciurile din zilele de calificări (3-4 februarie), bilete online sunt sold-out, însă cei care doresc să vină la meciuri au la dispoziție 300 de bilete / zi rezervate pentru achiziționare fizică, la intrarea în BTarena, înainte de începerea meciurilor din calificări.

Cea de-a patra ediție a turneului de tenis din Cluj-Napoca are loc în sala polivalentă BTarena din Cluj-Napoca, în perioada 3-11 februarie 2024. Meciurile se joacă indoor, pe hard, pe cele două terenuri de tenis amenajate. În total, 32 de jucătoare vor concura la meciurile de simplu, și 16 echipe la dublu, pentru 250 de puncte WTA și premii în valoare de 267,082$.

Despre Transylvania Open WTA 250

Transylvania Open este cel mai important turneu de tenis feminin din România și face parte din categoria WTA 250. Evenimentul reunește jucătoare de top din întreaga lume pentru o săptămână de competiție intensă în BT Arena din Cluj-Napoca. Cu o creștere constantă în popularitate, Transylvania Open WTA 250 continuă să promoveze tenisul feminin în România și în lume.

 

Vezi și

Primele imagini cu Gianina din Las Fierbinți însărcinată. „Visele devin realitate!”

Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Anca Dumitra și soțul ei sunt în culmea fericirii, …