Foto: facebook.com/elena.lasconi.alege.campulung.muscel

Trecutul mai puțin cunoscut al Elenei Lasconi. Ce s-a întâmplat în relația cu fiica ei, Oana Lasconi

Elena Lasconi, fostă vedetă PRO TV și primar al orașului din Câmpulung Muscel, se află în mijlocul unui scandal imens, în care lovitura supremă vine din partea fiicei sale, Oana, care a renegat-o public pe mama ei. Care e povestea lor de viață, de ce a plecat Oana la Paris și ce îi reproșează mamei sale, care a crescut-o singură.

Elena Lasconi (51 de ani) se află în mijlocul unui scandal care a escaladat, în weekend, și care a culminat cu retragerea ei de pe lista candidaților USR pentru europarlamentare.

Sâmbătă, 4 noiembrie, Elena Lasconi, cap de listă USR la alegerile europarlamantare, a participat la emisiunea „Insider politic”, difuzată de la ora 12.00, la Prima TV. Aici a fost întrebată dacă susţine căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

”Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a răspuns Elena Lasconi, care a adăugat că a participat la referendumul pentru familia tradiţională organizat în 2018 şi a votat ”DA”.

Elena Lasconi a fost întrebată dacă acest răspuns nu va stârni critici în rândul votanţilor USR. ”Este treaba lor. Eu nu am nimic împotriva persoanelor de acelaşi sex, dar nu văd de ce aş milita pentru căsătoria dintre persoanele de acelaşi sex. Nu am nicio problemă cu relaţiile lor atât timp cât nu-i afectează pe cei din jur”, a conchis Lasconi.

În scurt timp, reacții de tot felul au invadat mediul online, iar cea mai virulentă a fost cea din partea fiicei, Oana (31 de ani), stabilită de ani buni la Paris. Tânăra și-a acuzat mama de homofobie, s-a arătat dezgustată și a declarat public că ”această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie şi din acest motv nu o mai susţin pe mama din niciun punct de vedere din acest moment”.

Cine este Oana Lasconi, fiica Elenei Lasconi, și cu ce se ocupă la Paris

Oana Lasconi, fiica Elenei Lasconi, are 31 de ani și este stabilită de 7 ani la Paris, acolo unde a decis să locuiască singură și să se ocupe de pasiunea care i-a devenit și sursă de venit, gaming-ul (jocuri video). Momentan nu lucrează, ducpă cum însăși a menționat în social media. Chiar mama ei declara, pe Facebook, că suferă pentru această decizie, dar că o respectă.

„Numai mamă să nu fii. Am ajuns să o trăiesc și pe asta. Oana Lasconi, sufletul meu, a plecat la Paris pe termen nedeterminat. Şi-a găsit un job într-un domeniu pe care cu greu îl înţeleg: gaming. Ştiu că va fi bine, dar tot nu reuşesc să mă obişnuiesc cu vremurile pe care le trăim. Copiii noştri sunt cetăţeni români doar pe hârtie, iar casa lor poate fi everywhere (oriunde). Să fii fericită, draga mea! Te iubeşte mamush!”, scria Elena Lasconi pe Facebook, pe 20 septembrie 2016, în dreptul unei poze cu fiica ei, care avea pașaportul în mână și era gata de drum.

Ulterior, într-un interviu din 2018, pentru Libertatea, Oana Lasconi declara că a început trei facultăți, dar că nu a terminat nici una: Facultatea de Știinte Politice, Facultatea de Drept și Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, cu specializare în literatura rusă. La momentul respectiv, tânăra se afla deja în Paris, lucra pentru World of Tanks, unde prezenta emisiunea online „Weekly Ops”, pentru fanii popularului joc video.

Oana Lasconi a început 3 facultăți și nu a terminat nici una

„Nu mi s-a părut foarte important să închei nici una dintre ele, chiar dacă domeniile în sine încă îmi plac foarte mult. Rusa e o limbă superbă, mi se pare că sună foarte frumos și asta m-a atras la ea, pe lângă faptul că citeam Ilf și Petrov la vremea respectivă și mi-ar fi plăcut să înteleg genul ăsta de umor în original.

Ideal, aș citi totul în original, însă nu mă văd străduindu-mă prea tare cu limba greacă, de exemplu. Am învățat alfabetul chirilic, niște construcții simple de una singură și m-am gândit că ar fi bine să am o diplomă, dacă tot plănuiam să fac asta. Nu mi-a luat mult să-mi dau seama că diploma nu a fost necesară, la fel cum am procedat și cu celelalte facultăți.

La Drept am încheiat un an, însă fix de atât am avut nevoie, întrucât am rămas cu niște cunosținte de drept roman și câteva fraze lungi în latină, ceea ce e super când ieși cu prietenii în oraș. În timpul facultății de Drept, am realizat că vreau să fiu independentă și să lucrez, așa că mi-am început cariera cu un job entry level la Ubisoft. Atunci, nu părea o afacere prea bună, însă s-a dovedit a fi cea mai bună alegere din lume!”, declara, Oana, pentru ziarul Libertatea.

În prezent, pe paginile ei de social media, Oana a adăugat câte ceva despre ea, în contextul scandalului cu mama ei. Se define;te ca fiind „de stânga”, „anticapitalistă” și „socialistă”.

Elena Lasconi s-a măritat la 18 ani, a născut-o pe Oana la 20, iar la 22 a divorțat

Într-un amplu interviu pentru Life.ro, din 2019, Elena Lasconi și-a spus povestea vieții, una plină de încercări.

„Eu eram o copilă de 18 ani, care a plecat la cununie spovedită și împărtășită, foarte curată spiritual. După doi ani s-a născut Oana, după alți doi ne-am despărțit fiindcă tot timpul ăsta am simțit că relația nu era ce ne trebuia.

Cu mintea de acum, aș fi divorțat a doua zi sau nu m-aș fi căsătorit deloc. Pentru că de foarte multe ori, când veneau prieteni la noi în casă, chiar dacă era evident că eu știam multe, că aveam păreri pertinente, simțeam că el e… inginer și eu… nu. Știi? Eu nu am pus niciodată etichete oamenilor pentru câtă școală au. Dar am făcut facultate după divorț.

După ce am divorțat însă a fost și mai greu. De ce? Pentru că eu sunt o femeie de casă. Și eram cumva sigură că următorul va fi bărbatul meu pentru toată viața. Nu a fost. Și nici următorii.

Așa că am început să muncesc foarte mult, m-am angajat la ProTv, făceam reportaje din Valea Jiului și plecam în deplasare la 3 dimineața, să prind schimbul minerilor. Sigur că a fost greu. Dar îmi plăcea și am ales intenționat domeniul cel mai greu, Valea Jiului, un subiect aproape neexploatat de vreun reporter până atunci.

Au trecut anii, multă vreme mi-am ținut copilul la Hațeg, la ai mei, nu știu ce m-aș fi făcut fără mama și tata!,  mergeam la ei în weekend-uri, uneori plecam corespondent în diverse locuri din țară, am fost și corespondent de război în Afganistan, iar toate astea au însemnat tot atâtea răni pentru relația mea cu Oana. Sigur că ne iubeam, că eram cât de aproape puteam de ea, că mă vedea ca pe o zână, iar ea era salvarea mea. Dar distanța era de neevitat.

După mineriada din 1999, m-am mutat la ProTv în București, apoi am înscris-o și pe Oana la o școală din cartier când era în clasa a V-a. Adevărul este că nu mai suportam să stau departe de fata mea și ajunsesem să nu mai suport călătoriile de 9 ore cu trenul. Mă urcam în vagon și imediat îmi venea să vomit.

Cred că nici ea nu mai suporta să stăm departe una de cealaltă. Mi-aduc aminte și acum un moment din gară, când ne-am revăzut, iar ea a început să alerge după mine, s-a împiedicat, a căzut și și-a julit picioarele. Te sfâșie să vezi așa ceva”, povestea Elena Lasconi pentru Life.ro.

Oana Lasconi, un nou atac la adresa mamei: „Ea nu m-a crescut, ea m-a abandonat”

Într-o altă intervenție online, de data aceasta în sectiunea „Stories”, Oana Lasconi a mai lansat un nou atac la adresa mamei sale. „E timpul să vorbesc despre propria mea experiență, pentru că a ajuns să fie… destul. Am fost forțată mereu, de când era doar un copil, să vorbesc despre relația minunată pe care o am cu mama mea. A mințit ziarele. A zis: «Oh, am crescut-o singură». Ea nu m-a crescut, ea m-a abandonat!”, a mai spus Oana, pe Instagram

Vezi și

Avertismentul fostului ministru britanic al Apărării, Ben Wallace, privind „îngheţarea” războiului din Ucraina

Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace a avertizat cu privire la sugestiile referitoare la …