Foto: Bret Hartman/TED

Bill Gates anunță când scăpăm de pandemie: Până atunci, lucrurile vor reveni la normal

Recent vaccinat cu serul Moderna împotriva Covid-19, filantropul și cofondatorul Microsoft, Bill Gates a vorbit cu jurnaliștii spanioli de la El Pais despre lansarea celei mai recente cărți: „Cum să eviți un dezastru climatic”.

Întrebat când crede că va lua sfârșit pandemia, Bill Gates a spus că prevede că până în 2022, odată cu vaccinarea masivă a majorității populației planetei, ar trebui ca mapamondul să blocheze răspândirea coronavirusului și, implicit, va avea loc întoarcerea la normalitate, relatează Aleph News.

„Până în vara anului 2021, lucrurile vor reveni la normal și, până în 2022, în țări precum Spania și Statele Unite vor putea organiza evenimente majore„, a spus el. „Vom depăși în mare măsură cele mai dramatice efecte ale pandemiei”, adaugă el.

Proiecțiile cofondatorului Microsoft sunt similare cu ale mai multor specialiști în sănătate. Întrebat pe același subiect de postul francez France Inter, epidemiologul Didier Pittet a prezis, de exemplu, pe 18 februarie, o revenire treptată la activitățile obișnuite în lunile următoare, spunând că „pandemia va lua sfârșit în vara anului 2022”.

În cadrul interviului, Bill Gates, a subliniat că există, în continuare, inegalități între țările sărace și cele bogate în privința vaccinării.

„În acest moment există un decalaj mare. Cantitatea de vaccin din țările bogate este foarte mare, chiar și în comparație cu țările cu venituri medii precum Brazilia și Africa de Sud, care au suferit foarte mult din cauza epidemiei, dar care continuă să vaccineze într-un ritm lent”, a spus Bill Gates.

Întrebat despre creșterea mișcărilor anti-vaccin pe rețelele de socializare, unele dintre acestea acuzându-l chiar că ar fi responsabil de implantarea unor cip-uri, odată cu vaccinarea, Bill Gates a spus că el consideră că pandemia „îi face pe oameni să caute răspunsuri simpliste”.

„Problema devine foarte gravă dacă acest lucru îi face pe oameni să creadă că purtarea unei măști sau administrarea unui vaccin nu este importantă”, a adăugat el.

Vezi și

Ultima conversație purtată de Alexei Navalnîi cu fiica lui, înainte să fie arestat. „L-am îmbrățișat și mi-a spus: …”

Alexei Navalnîi s-a stins din viață la data de 16 februarie 2024, într-un lagăr din …