Premierul finlandez a apărut cu un decolteu care a stârnit o furtună de reacţii pe reţelele de socializare.

Acuzată că “se joacă de-a manechinul în plină criză COVID-19”, pentru o poză care este considerată indecentă în raport cu funcția politică pe care o ocupă, Sanna Marin este susținută pe rețelele de socializare de sute de finlandeze care denunță atacurile “misogine” la care a fost supusă cea mai tânără șefă de guvern din lume, scrie Le Monde, citat de Libertatea.

De la sfârșitul săptămânii trecute, sute de finlandeze pozează în decolteu pe rețelele sociale sub semnul “#Imwithsana” – după prenumele primului- ministru, Sanna Marin, atacată vehement pentru o poză publicată în magazinul feminin “Trendi”.

Fotografia a apărut pentru prima dată pe contul Instagram al publicației, pe 9 octombrie.

Sanna Marin pozează în grădina rezidenței sale. Ea poartă un blazer negru, fără nimic pe dedesubt. Cu un colier în jurul gâtului și cu mâinile încrucișate pe burtă, șefa guvernului zâmbește în obiectiv.

Nici măcar umbra unui sân la vedere. Și cu toate acestea, imaginea a stârnit un val de reacții critice, observă cotidianul francez.

Cele mai multe comentarii negative vizează “indecența” ținutei sale. Sanna Marin este acuzată că “se joacă de-a manechinul” în plină criză COVID-19.

Niciun cuvânt despre interviul acordat revistei, apărut în chioșcuri la două zile după ce cedase simbolic postul său din fruntea Guvernului, pe 7 octombrie, unei adolescente de 16 ani, în cadrul unei campanii pentru drepturile fetelor.

Sanna Marin spune că se teme să-și schimbe vestimentația ca să nu ajungă un subiect de comentarii

Sanna Marin vorbea, între altele, despre obsesia privind alegerile vestimentare ale femeilor din politică. Ea spune că, din acest motiv, încearcă să schimbe cât mai puțin pentru a nu deveni un subiect de conversații.

Numită în funcție anul trecut, în decembrie, Sanna Marin a devenit, la 34 de ani, cel mai tânăr prim-ministru din lume.

În primăvară, la primul val al noului coronavirus, Finlanda a fost unul dintre statele europene cel mai puțin afectate de pandemie: 365 de morți, adică 62 la un milion de locuitori.

De câteva săptămâni, după izbucnirea celui de-al doilea val, opoziția îi reproșează șefului guvernului că nu a anticipat suficient noua amenințare și că a întârziat să impună obligativitatea purtării măștilor în spațiile închise, decisă abia în septembrie.

Pe 11 octombrie, de ziua internațională a fetelor, Sanna Marin a postat o fotografie cu ea copil, însoțită de acest comentariu: “Credeam că totul este posibil, pentru că mama mea îmi spunea că puteam deveni orice îmi doream (…). Trebuie încurajate fetele, pentru că ele schimbă lumea”.

Vezi şi

Finlanda rămâne „cea mai fericită ţară din lume” chiar și în pandemie. Unde locuiesc cei mai nefericiți oameni

Finlanda a fost desemnată, pentru al patrulea an consecutiv, cea mai fericită ţară din lume, …

loading...