Foto: Getty Images

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi anunță o creştere alarmantă a pacienţilor cu COVID-19

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi, doctorul Florin Roşu, a declarat, sâmbătă, că a crescut numărul persoanelor care au COVID-19.

„În ultima perioadă observăm o creştere relativ alarmantă de cazuri de pacienţi care prezintă simptomatologie şi sunt diagnosticaţi cu boala COVID-19, respectiv, cu virusul SARS-CoV2. Acest fenomen poate fi explicat prin aşa zisul fenomen de relaxare faţă de ceea ce reprezintă protecţia împotriva acestui virus, care implică în primul rând distanţarea fizică. Alte explicaţii poate explicată de perioada concediilor şi de numărul mic al persoanelor care se testează”, a declarat doctorul Florin Roşu, potrivit Agerpres.

Potrivit medicului, purtarea măştii de protecţie rămâne în continuare cea mai eficientă metodă de prevenţie. Se mai recomandă testarea rapidă antigen SARS-CoV2, la primele semne de boală, evitarea spaţiilor aglomerate, evitarea contactului cu persoane bolnave, igiena mâinilor, izolarea persoanelor cu simptomatologie respiratorie până la aflarea unui diagnostic cert şi vaccinarea, pentru a se evita formele severe de boală.

Vezi și

Iată ce trebuie să faci ca să dormi bine. Sfaturile vin de la experți

Mai mult de o treime dintre americani nu respectă recomandarea de şapte până la nouă …