Foto: digi24.ro

Ce spune președintele Klaus Iohannis despre numărul mare de cazuri de coronavirus din România

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, referindu-se la numărul de noi cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, că „este mult prea mult”, fiind un record „total nedorit”, relatează Mediafax.

„Astăzi, din păcate, avem iar un record total nedorit, este 1.400 de persoane găsite de ieri până azi cu Covid 19. Este mult, este mult prea mult şi vă invit să purtaţi mască, păstraţi distanţa ca să scăpăm de această epidemie”, a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a spus că, în cursul zilei, a discutat cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, cu care a vorbit despre evoluţia epidemiei, dar şi despre vaccinuri.

„Este important pentru români să ştie că în acest moment moment în UE nu există un vaccin acceptat, aprobat, însă UE sprijină mai multe proiecte de cercetare. România este parte din acest efort şi s-a înscris în prima etapă pentru 10 milioane de doze”, a menţionat Iohannis.

În opinia şefului statului, toate măsurile care pot fi luate pentru combaterea răspândirii noului coronavirus sunt luate.

„Am dorit să ştiu azi foarte detaliat de la ministrul Sănătăţii ce măsuri sunt pregătite şi cred că oamenii lucrează la modul cel mai serios pe această temă”, a conchis Klaus Iohannis.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.415 cazuri noi de coronavirus şi 43 de decese, în prezent, în ţară fiind peste 65.000 de cazuri, din care mai mult de jumătate vindecate.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GGCS), până miercuri au fost confirmate 65.177 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). U număr de 31.048 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi 7.026 pacienţi asimptomatici au fost externaţi la 10 zile după depistare.

Vezi şi

Coronavirus 17 septembrie: 1.679 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, din 24.025 de teste efectuate

1.679 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, faţă de ultima …

loading...