Măsuri radicale în China: Pedeapsa cu moartea pentru cei care ascund că au simptomele coronavirusului

  • 1.669 de oameni au murit, la nivel mondial, din pricina epidemiei
  • 69.000 de persoane au fost infectate de noul virus

Autorităţile chineze recurg la cele mai drastice metode în încercarea disperată de a opri răspândirea coronavirusului. Astfel, o instanţă din China a introdus pedeapsa cu moartea pentru cei care ascund că au simptomele virusului, relatează Mediafax.

Pe 15 februarie, o instanţă din China a decretat într-o declaraţie publică faptul că ascunderea intenţionată a simptomelor coronavirusului sau denaturarea informaţiilor despre starea pacienţilor vor fi considerate infracţiuni. De asemenea, ascunderea istoricului calătoriilor va reprezenta o infracţiune, informează Deutsche Welle.

O persoană care a reprezentat sursa infecţiei într-o anumită comunitate sau locaţie şi a contribuit la răspândirea virusului va fi acuzată că a creat o ameninţare la adresa siguranţei publice. Poate primi 10 ani de închisoare, închisoare pe viaţă sau chiar pedeapsa cu moartea.

Tot pe 15 februarie, Comisia Naţională de Sănătate din China a interzis locuitorilor care tuşesc, au febră sau prezintă simptomele unei infecţii virale să călătorească în ţară cu mijloacele de transport în comun. În plus, toţi cetăţenii care revin în zonele natale după ce şi-au petrecut vacanţele în zonele în care există focare de infecţie trebuie să rămână în case sau sub supravegherea medicilor pentru 14 zile. Cei care refuză carantină vor suporta consecinţele legii.

Numărul deceselor la nivel mondial din cauza infecţiei cu coronavirus se ridică acum la 1.669. Autorităţile din provincia Hubei au anunţat că 142 de persoane au murit doar în cursul zilei de sâmbătă. Numărul total al cazurilor de infecţie este 69.000 de persoane. Aproximativ 9.500 de oameni au reuşit să învingă virusul şi s-au vindecat.

Vezi şi

Situaţie extrem de gravă în Germania. Avetismentul șefului Institutului Robert Koch: „Virusul se propagă în mod necontrolat”

Situaţia din Germania este „extrem de gravă” în contextul relansării epidemiei de COVID-19, a avertizat …

2 comentarii

  1. Doamne-ferește! Mai bine, găsiți rapid un vaccin! Nu populația e vinovată de acest virus. Ai milă, Doamne! Nu gândiți și nu reacționați cu păcat! Ce-o fi în sufletul lor, numai ei știu!

loading...