2 litri/zi, 45 de grame/kilogram de corp? Câtă apă trebuie să bem de fapt într-o zi ca să fim sănătoși

Unii specialişti recomandă minimum 2 litri, alţii 45 de grame pentru fiecare kilogram corp. În ultimii ani, consumul crescut de apă a fost asociat cu o piele frumoasă, cu o bună digestie şi cu o stare bună de sănătate în general, scrie Mediafax.

Însă există şi voci medicale care susţin că trebuie să bem apă doar când ne e sete. Ei spun că multe dintre studiile legate de consumul de apă provin din monitorizarea sportivilor care într-adevăr au alte reguli de hidratare decât persoanele care stau la birou sau merg pe jos. De asemenea, medici susţin că inclusiv cafeaua şi ceaiul hidratează.

„Este bine de ştiut faptul că apa constituie între 55 şi 70% din masa noastră corporală şi că organismul uman necesită o cantitate suficientă de apă pentru a supravieţui şi pentru a menţine echilibrul în toate procesele vitale 01.29 Bineînţeles apa este esenţială şi ajută la procesele de digestie, asimilare de nutrienţi, eliminare de toxine din organism”, explică medicul nutriţionist Lygia Alexandrescu.

„În decursul a 24 de ore, organismul consumă peste 200 de mililitri de apă numai pentru procesul de respiraţie. De asemenea, prin transpiraţie se pierd cele mai însemnate cantităţi de apă. Şi de accea apa trebuie să fie inlocuită altfel există riscul deshidratării”, continuă medicul.

„Este foarte adevărat faptul că senzaţia de sete şi necesarul real de lichide, care trebuie consumate, nu se sincronizează. Mai exact, la momentul la care în organism se instalează senzaţia de sete, celulele acestea sunt deja deshidratate. Riguros vorbind despre necesarul de apă, cantitatea zilnică de apă depinde de înălţime, de greutate, de temperatură şi de umiditate, de starea de sănătate şi de nivelul de activitate fizică şi de alimentaţia pe care o persoană o are. Datele clinice sugerează că un aport de apă cuprins între 30 şi 40 de mL de apă/kg pe zi e suficient pentru o hidratare corespunzătoare a unui organism activ”, a mai spus nutriţionistul.

Vezi şi

Adaugă asta în apa pe care o bei. Efectul va fi uimitor

Principalul motiv care te poate descuraja să bei suficientă apă poate fi lipsa gustului acesteia, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...