Povestea unuia dintre eroii de pe Podul Londrei. Spăla vase într-un restaurant când a auzit ţipete disperate de afară

Lukasz Koczocik este unul dintre eroii care au intervenit pentru capturarea teroristului Usman Khan, bărbatul care a atacat mai mulţi trecători pe Podul Londrei, scrie Daily Mail, preluat de Mediafax.

Koczocik a încercat să-l oprească pe Khan cu o suliţă de peste 1.5 metri lungime, în timpul atacului sângeros care a avut loc vineri pe Podul Londrei.

Lukasz Koczocik are 38 de ani şi locuieşte cu iubita sa în sud-estul Londrei, acesta fiind originar din Polonia.

Doi foşti studenţi de la Universitatea Cambridge, Saskia Jones în vârstă de 23 de ani şi Jack Merritt în vârstă de 25 de ani, au murit în urma incidentului. Cu toate acestea, numărul morţilor putea fi mult mai mare dacă unii trecători nu ar fi intervenit, au spus martorii.

Koczocik, care spăla vase în subsolul restaurantului unde lucra la momentul incidentului, a auzit ţipetele disperate de afară.

Tânărul l-a atacat pe Khan şi l-a împuns cu suliţa în piept, cei doi luptându-se timp de un minut, scrie Daily Mail.

În momentele de confuzie imediat după atac, presa a relatat că Koczocik a folosit un colţ de narval (specie de balenă), dar este clar acum că un al doilea erou a folosit arma improvizată în timp ce un al treilea a folosit un extinctor.

Koczocik a fost lăudat de şeful său pentru curajul de care a dat dovadă. Toby Williamson, CEO al Fishmongers Hall, a declarat pentru BBC că polonezul este „tipul care spală vasele în subsol şi chiar asta făcea atunci când a auzit ţipetele”.

Williamson a spus că angajatul său a suferit răni grave în urma incidentului, dar a refuzat să renunţe. Polonezul a fost înjunghiat de patru sau cinci ori, în partea stângă a corpului.

În acel moment, ceilalţi doi bărbaţi au intervenit cu un colţ de narval şi un extinctor.

Khan a fost împuşcat mortal de poliţişti la scurt timp după atac, acesta purtând o vestă cu explozibili care s-a dovedit a fi falsă.

De asemenea, Koczocik ar putea primi cea mai înaltă decoraţie a Poloniei, în semn de recunoştinţă pentru „sacrificiul şi curajul” său.

Vezi şi

China, Marea Britanie și SUA se luptă pentru vaccinul anti-coronavirus. Când va fi disponibil și cine îl va produce

Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi-a actualizat lista competitorilor mondiali care se luptă să creeze vaccinul …

loading...