Culmea tehnologiei: Telefoanele devin mai mari, mai grele şi… mai puţin mobile

În ultimii ani, greutatea şi dimensiunile smartphone-urilor au crescut semnificativ, fapt care a cauzat probleme de sănătate pentru mulţi utilizatori, transmite publicaţia Mashable, citată de Mediafax.

Astăzi, telefoanele care cântăresc 200 de grame nu mai sunt o raritate, deoarece companiile oferă ecrane şi baterii mai mari, dar şi camere performante. De exemplu, iPhone 11 cântăreşte 194 de grame, iar OnePlus 7T Pro are o greutate de 206 grame.

Unul dintre cele mai grele smartphone-uri de pe piaţă este ASUS ROG Phone 2, un model de gaming care cântăreşte 240 de grame.

Mărci cunoscute ale căror telefoane au devenit tot mai grele în ultimii ani sunt: Apple, Huawei, Xiaomi şi OnePlus. Singura companie mare la care greutatea smartphone-urilor a rămas oarecum constantă este Samsung.

Telefoanele de mari dimensiuni nu sunt doar mai puţin mobile, ci pot afecta sănătatea utilizatorilor. Doctorul ortoped Roger Powell a declarat, într-un interviu acordat The Orthopaedic Institute, că a întâlnit un număr mare de pacienţi cu dureri la mâini cauzate de smartphone-uri. „Cea mai comună durere pe care o acuză este la mână – în special la degetele inelar şi cel mic”, a declarat Powell.

Potrivit unui sondaj realizat de operatorul telecom O2, în ultimii cinci ani 43% dintre utilizatorii de smartphone-uri au experimentat dureri la degetul mare.

Telefoanele de dimensiuni mici sunt o raritate pe piaţă. Situaţia s-ar putea schimba după ce Apple va lansa, anul viitor, iPhone SE2, un model de dimensiuni mai mici. De obicei exemplul dat de compania americană este urmat şi de alţi producători.

Vezi şi

Top 10 ţări în care să trăieşti sănătos. România e doar pe locul 71

România se află pe locul 71 într-un clasament alcătuit în funcţie de indicele sănătăţii populaţiei …

loading...