Google Bard, rivalul lui ChatGpt, este disponibil pentru publicul larg

Bard, serviciul de inteligenţă artificială al Google, rival al ChatGPT, este disponibil pentru public, iniţial pentru un număr limitat de utilizatori din SUA şi Marea Britanie.

Bazat pe o tehnologie la care Mountain View lucrează de ani de zile, Bard va avea un site web dedicat şi nu va fi, cel puţin deocamdată, promovat intens de Google Search, scrie Mediafax.

„Bard este aici pentru a-i ajuta pe oameni să îşi crească productivitatea, să îşi accelereze ideile”, spune Sissie Hsiao, unul dintre managerii care lucrează la Bard.

Chatbotul Google va fi disponibil iniţial pentru un număr limitat de utilizatori din SUA şi Marea Britanie, iar în timp şi alţi utilizatori, ţări şi limbi vor putea avea acces la el.

Bard se bazează pe „un model lingvistic mare de căutare, în special o versiune uşoară şi optimizată a LaMDA”. Şi aici se află diferenţa faţă de ChatGpt: soluţia Mountain View exploatează resurse actualizate extrase din reţea, în timp ce soluţia OpenAI foloseşte o bază de date proprie dedicată.

Vezi și

Cum arăta în tinerețe Nea Marin de la TV

Cine nu a auzit de Nea Marin? Toată lumea îl ştie pe omul de televiziune …