Rareş Bogdan, solicitare fără echivoc pentru Ursula von der Leyen: „Nu perpetuați nedreptatea făcută poporului român”

Rareş Bogdan a intervenit, în plenul Parlamentului European (PE),  pentru a cere noului preşedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să „rezolve” aderarea României la Spaţiul Schengen.

Şeful delegaţiei române din PPE a afirmat că românii au dovedit, pe 26 mai, că sunt hotărâți să apere valorile statului de drept, dar aşteaptă o dovadă ca nu au fost minţiţi. Iată transcrierea intervenţiei lui Rareş Bogdan în plenul PE:

„Excelențele voastre, noi, românii am dovedit, pe 26 mai, că suntem hotărâți să apărăm valorile statului de drept. Dar așteptăm o dovadă că nu am fost mințiți. Am făcut investiții costisitoare, am securizat frontiera de est, suntem santinela civilizației, ni s-a promis aderarea la Spațiul Schengen, dar am fost amăgiți. România îndeplinește din 2011 condițiile de aderare și cere ferm ceea ce i se cuvine. Eurosistemul nu-și permite creșterea sentimentelor eurosceptice în România. Țineți cont de asta!

Populiștii români, care mimează valorile statului de drept, se folosesc de respingerea aderării la Schengen pentru a ataca Uniunea Europeană. Una spun aici, alta spun la București. Din fericire, intervențiile președintelui României și protestele societății civile au blocat atacul împotriva justiției. Domnul Klaus Iohannis va obține al doilea mandat și va continua să fie garanția că România nu va derapa. Cer președinției finlandeze, dar și doamnei Ursula von der Leyen, să se implice în rezolvarea acestei probleme. Nu perpetuați nedreptatea făcută poporului român! Românii au avut a 3-a prezență la vot la euroalegeri! România merită să fie în Schengen, este în interesul securității tuturor!”

Vezi şi

Preşedintele Parlamentului European confirmă: Candidatura Rovanei Plumb, suspendată. Care sunt motivele oficiale

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) explică într-o scrisoare către preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, că …