Fostul patron al echipei AC Milan a dispărut. Este căutat de poliţia din China pentru datorii neplătite

Omul de afaceri chinez, Li Yonghong, fostul patron al clubului AC Milan, s-a ascuns şi nu poate fi găsit de poliţia din China, informează spaniolii de la Marca, citaţi de Mediafax.

Un tribunal din Hubei, l-a trecut pe lista rău-platnicilor pe Li Yonghong din cauza datoriilor neachitate, iar instanţa a ordonat să îi fie confiscat paşaportul. Majoritatea datoriilor pe care le are omul de afaceri, au fost făcute în urma împrumutului de bani pentru a cumpăra echipa din Pensinsulă. El datorează 8,7 milioane de dolari unei companii din Hubei, iar alte 1,7 milioane de dolari pentru plata unor amenzi.

„Li nu are bunuri care se fie confiscate şi nici sume de bani pentru a-şi plăti datoriile”, a precizat instanţa, care a adăugat că nu există automobile înregistrate pe numele lui.

Li Yonghong a apărut surprinzător în fotbal, în 2017, când a cumpărat clubul AC Milan de la fostul premier italian Silvio Berlusconi. Omul de afaceri chinez a pierdut controlul grupării în iulie, în favoarea fondului de investiţii Elliott, căruia nu a putut să-i achite o datorie de 32 de milioane de euro.

Multe dintre afacerile sale, inclusiv Shenzhen Jie Ande, cea mai importantă societate deţinută, au intrat în faliment, după ce nu a rambursat împrumuturi luate de la bănci. De asemenea, Li datorează 60 de milioane de dolari băncii Jiangsu Bank, pe numele său fiind înregistrate şi alte plângeri.

Vezi şi

Preşedintele Iranului respinge ideea unui dialog cu SUA şi face apel la „rezistenţă”

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a declarat marţi că preferă diplomaţia, însă situaţia prezentă nu este …