Dwayne Johnson ocupă locul 5 în Forbes Celebrity 100 pe anul 2018 / foto Forbes.com

Forbes Celebrity 100 | Un boxer şi un actor, lideri în topul celor mai bine plătite personalităţi din divertisment

Pugilistul american Floyd Mayweather este lider în topul celor mai bine plătite personalităţi din industria de divertisment, iar podiumul este completat de starul hollywoodian George Clooney, pe locul al doilea, şi de vedeta de reality show Kylie Jenner, pe locul al treilea, potrivit Forbes.

Pentru topul anual Forbes Celebrity 100, publicaţia a compilat datele financiare privind veniturile personalităţilor din industria de divertisment din perioada iunie 2017 – iunie 2018, fără a lua în calcul deducerile pentru salariile managerilor, furnizate de compania Nielsen, publicaţia Pollstar, platforma online IMDB, precum şi de interviuri cu experţi din industrie şi cu vedetele, relatează Mediafax.

Pe primul loc în topul Forbes pe 2018 s-a situat Floyd Mayweather, care a câştigat în perioada menţionată mai sus 285 de milioane de dolari, mare parte din sumă provenind din meciul cu campionul artelor marţiale Conor McGregor, din august 2017.

Starul premiat cu Oscar George Clooney a obţinut 239 de milioane de dolari, mare parte din sumă fiind generată de vânzarea, în iunie 2017, a companiei producătoare de tequila Casamigos, pe care a cofondat-o. Tranzacţia i-a adus cel mai mare câştig anual din cei 35 de ani de carieră, potrivit Forbes.

Topul 10 al celor mai bine plătite personalităţi din industria de divertisment este completat, în ordine, de vedeta TV şi proprietara unei companii de cosmetice Kylie Jenner (166,5 milioane de dolari), judecătoarea Judy Sheindlin (147 de milioane de dolari), actorul Dwayne Johnson (124 de milioane de dolari), trupa U2 (118 milioane de dolari), trupa Coldplay (115,5 milioane de dolari), fotbalistul Lionel Messi (111 milioane de dolari), muzicianul Ed Sheeran (110 milioane de dolari) şi fotbalistul Cristiano Ronaldo (108 milioane de dolari).

Cele 100 de personalităţi incluse în topul din 2018 au câştigat în total 6,3 miliarde de dolari în perioada iunie 2017 – iunie 2018, fără a lua în considerare taxele, o sumă cu 22% mai mare decât în perioada anterioară. De asemenea, 11 dintre personalităţile din top au câştigat peste 100 de milioane de dolari în perioada menţionată, au spus editorii Forbes, care au vorbit şi despre faptul că vedetele s-au folosit mult şi de reţelele de socializare pentru a-şi spori valoarea brandurilor.

Vezi şi

Aeroport din Arabia Saudită, atacat cu drone. Tința: avioane militare

Rebelii houthi din Yemen au lansat un atac cu drone asupra aeroportului Najran din Arabia …