Foto AFP / ROBERT ATANASOVSKI

Ministrul ungar de Externe: Migraţia a intrat în cea mai periculoasă fază de până acum

Migraţia a intrat în cea mai periculoasă fază de până acum, a declarat marţi ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, în cadrul Conferinţei Mediteraneene a OSCE de la Palermo, relatează agenţia MTI, citată de Mediafax.

„Migraţia ilegală a generat deja riscuri extreme de securitate pentru Europa, cu 27 de atacuri teroriste în urma cărora 330 de persoane au murit şi alte 1.300 au fost rănite în ultimii doi ani în Europa. Acum, migraţia a intrat într-o fază care este mult mai periculoasă decât a fost înainte. În timp ce eforturile internaţionale împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic au adus progrese, 87% dintre teritoriile ocupate anterior de terorişti fiind eliberate, teroriştii au fugit într-un număr record şi vor încerca să se infiltreze în valul de imigranţi ilegali care intră în Europa”, a spus Szijjarto.

Tot marţi, premierul ungar Viktor Orban a spus că o ţară nu poate fi obligată să accepte noi grupuri de cetăţeni dacă populaţia se opune.

„Trebuie să fie acceptat faptul că poporul ungar nu vrea să primească oameni care sunt diferiţi de ei. Şi este misiunea mea să pun în aplicare voinţa poporului, aceasta este esenţa democraţiei. Zeci de milioane de oameni ar putea să-şi părăsească patriile în viitor. Întrebarea este cum gestionăm această situaţie. Ne predăm sau vrem să o oprim? Cu excepţia Europei, fiecare regiune a oferit acelaşi răspuns la această întrebare. În timp ce Statele Unite, Australia, China, Rusia şi ţările din Golful Persic menţin controale stricte la frontierele lor, Europa îşi deschide graniţele”, a spus Orban.

Premierul Ungariei s-a angajat că, atât timp cât va rămâne în funcţie, guvernul de la Budapesta nu va accepta niciun acord UE privind redistribuirea imigranţilor în baza unui sistem de cote. Viktor Orban se aşteaptă la dezbateri „dure şi de durată” la Bruxelles în privinţa acestui subiect.

Curtea Europeană de Justiţie a decis la 6 septembrie că statele membre UE au obligaţia de a accepta relocarea imigranţilor pe teritoriul lor, respingând contestaţiile depuse de Slovacia şi Ungaria. Prin urmare, regimul de la Budapesta riscă sancţiuni din partea instituţiilor comunitare, inclusiv reducerea alocării de fonduri europene.

Vezi şi

Confesiunile unei stewardese de lux. Ce se petrece la bordul avioanelor cu care zboară milionarii

Stewardesa Kimberly Benton lucrează în industria aviatică de aproape nouă ani şi spune că pasiunea …