Acasă / Sănătate / Alimente pentru relaxare. Scad tensiunea arterială și te scapă de stres

Alimente pentru relaxare. Scad tensiunea arterială și te scapă de stres

Una dintre strategiile care ajută la ținerea sub control a stresului este alimentația. Află ce alimente trebuie să mănânci și ce trebuie să faci pentru a scădea tensiunea arterială și pentru a scăpa de stres.

Cei care trăiesc în condiţii de stres pentru o lungă perioadă de timp sunt mult mai vulnerabili la răceli, dar şi la afecţiuni precum hipertensiune arterială şi boli de inimă. Portocalele, avocado, spanacul şi fisticul sunt printre cele mai importante alimente care pot scădea nivelul de cortizol din organism, un hormon implicat în răspunsul la stres, care creşte tensiunea arterială.

Cele mai importante în combaterea stresului sunt vitaminele B1, care se găsesc în cereale, alune şi majoritatea legumelor, dar şi vitamina C, care asigură funcţionarea în limite normale a sistemului nervos.

Conform doctorulzilei.ro, portocala și fisticul au un rol important în calmarea sistemului nervos. Pentru a ajuta presiunea arterială să revină la normal, poți consuma o jumătate de avocado. Pe lângă dietă, şi mişcarea ajută la prevenirea stresului. Cele mai eficiente exerciţii în lupta cu stresul sunt mersul pe jos în pas alert, urcatul şi coborâtul scărilor, înotul şi mersul pe bicicletă.

sursa

Vezi şi

Cel mai sănătos aliment din lume: protejează creierul şi inima, întăreşte imunitatea şi topeşte kilogramele în plus

Popeye avea dreptate în legătură cu spanacul: e cel mai sănătos aliment din lume. La …