Foto: facebook.com/www.politiaromana.ro

Bărbatul care şi-a ucis mătuşa după ce a stropit-o cu benzină și i-a dat foc, acuzat de omor cu premeditare și prin cruzimi

Bărbatul care şi-a incendiat mătuşa în scara unui bloc din Sectorul 6 al Capitalei va fi dus în instanţă cu propunere de arestare preventivă, el fiind acuzat de violenţă în familie în modalitatea omorului calificat, săvârşit cu premeditare şi prin cruzimi.

Este vorba de Alexandru Ionuţ Popa, în vârstă de 33 de ani, care şi-a omorât luni mătuşa, după ce a stropit-o cu benzină şi i-a dat foc, informează Agerpres.

Conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, luni, în jurul orei 08,40, în timp ce se afla în apropierea intrării din spate al unui bloc din Sectorul 6, pe fondul unui conflict preexistent, Alexandru Popa a avut o altercaţie cu mătuşa lui, în vârstă de 54 de ani, pe care a lovit-o cu picioarele la nivelul capului şi corpului. Apoi, bărbatul a stropit-o pe femeie cu benzină, după care i-a dat foc cu o brichetă.

Alertate de martori oculari, echipajele de urgenţă au sosit la faţa locului şi au constatat decesul victimei.

Trupul victimei a fost transportat la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” pentru efectuarea autopsiei medico-legale.

„Probele au relevat că inculpatul este membru de familie al victimei (nepot de frate) şi a premeditat săvârşirea faptei, procurând 5 litri de benzină de la o staţie de carburant, deplasându-se apoi la imobilul în care locuia victima şi acţionând în modul descris mai sus. Având în vedere că inculpatul a incendiat victima cât timp aceasta încă era în viaţă, procurorii au apreciat că omorul a fost săvârşit prin cruzimi”, spune Parchetul.

Individul a fost reţinut luni de anchetatori şi va fi dus marţi în faţa unui judecător de la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Vezi și

Iată ce trebuie să faci ca să dormi bine. Sfaturile vin de la experți

Mai mult de o treime dintre americani nu respectă recomandarea de şapte până la nouă …