Foto: centralasiaonline.com

Liderului reţelei teroriste Al-Qaida, Ayman Al-Zawahiri, ucis de americani într-un atac cu dronă

Armata americană l-a eliminat pe Ayman Al-Zawahiri, liderul reţelei teroriste Al-Qaida, într-un raid aerian efectuat pe teritoriul Afganistanului, afirmă surse din cadrul serviciilor secrete din Statele Unite.

„Statele Unite au efectuat o operaţiune antiteroristă împotriva unei ţinte cu valoare semnificativă a reţelei Al-Qaida, în Afganistan. Operaţiunea a fost un succes şi nu au existat victime civile”, a declarat un oficial de la Washington, sub protecţia anonimatului, pentru postul de televiziune Fox News, preluat de Mediafax.

Alţi doi oficiali din cadrul serviciilor secrete americane au afirmat că a fost efectuat un atac cu dronă soldat cu uciderea liderului reţelei teroriste Al-Qaida, Ayman Al-Zawahiri.

Operaţiunea militară a fost coordonată de Agenţia Centrală de Informaţii (CIA).

Casa Albă a anunţat, conform agenţiei The Associated Press, că preşedintele Joseph Biden urmează să ofere detalii despre operaţiunea antiteroristă. Conform unor oficiali de la Washington, raidul aerian antiterorist din Afganistan a avut loc duminică.

Ayman Al-Zawahiri a devenit liderul reţelei teroriste sunnite Al-Qaida în 2011, după eliminarea de către Statele Unite a lui Osama ben Laden, considerat responsabil de o serie de atacuri teroriste, inclusiv de atentatele comise pe 11 septembrie 2001 în oraşele americane New York şi Washington.

Vezi şi

Joe Biden, încă o pățanie în Kentucky: Și-a luat cu greu sacoul pe el, apoi i-au căzut ochelarii – VIDEO

Joe Biden, 79 de ani, a avut probleme în timpul vizitei sale în Kentucky, unde …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...