Urmează RELAXĂRI! Fără mască, fără certificat COVID în restaurante. Lista completă a măsurilor

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a prezentat marţi propunerile pe care ministerul le face CNSU şi Guvernului pentru relaxarea măsurilor împotriva Covid. Este vorba, printre altele, de renunţarea la mască în exterior şi de posibilitatea organizării de evenimente private.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila susţine că propunerile de relaxare au fost făcute după ce gradul de ocupare a paturilor Covid a scăzut sub 50%.

Ministerul Sănătăţii a propus eliminarea mai multor restricţii.

„Este vorba despre accesul fără certificat electronic Covid în centrele comerciale, instituţiile publice, hoteluri, pensiuni şi restaurante. De asemenea, creşterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, fără restricţii de interval orar, asta cred că e un lucru aşteptat de multă lume, pentru competiţii sportive, activităţile din cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole, concertele în aer liber, conferinţe, workshopuri, săli de sport şi piscine”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit Mediafax.

Conform acestuia, este propusă permiterea organizării de evenimente private cu participarea a maxim 200 de persoane.

„Masca în mod evident nu se va mai utiliza în mediul exterior, însă purtarea măştii rămâne obligatorie în spaţiile publice închise şi este recomandată în spaţiile deschise aglomerate”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Acesta spune că, dintre restricţii, este păstrată posibilitatea izolării şi carantinării persoanelor care sosesc din ţări cu risc epidemiologic ridicat.

De asemenea, se poate menţine testarea săptămânală a personalului de ingrijire şi asistentă a personalului de specialitate şi auxiliar care îşi desfăşoară activitatea în centre de îngrijire a persoanelor vârstnice.

„Noi ne menţinem poziţia că ar trebui, până vedem ce se întâmplă, ca activităţile din baruri, cluburi şi discoteci să rămână închise”, a mai spus Rafila.

Telemunca şi programul de lucru decalat vor rămâne la nivel de recomandări.

Vezi şi

Ritualul de dimineață care ține 15 minute și te ajută să scapi de stres și să îți regăsești echilibrul

Fie că aveţi o preocupare specifică sau pur şi simplu încercaţi să treceţi mai bine …

loading...