Moţiunea se citește azi în plen, însă nu se știe când va fi votată. Se așteaptă o decizie de la CCR

Birourile Permanente Reunite ale celor două camere ale Parlamentului au decis că moţiunea de cenzură va fi citită în şedina de joi, de la ora 16.00, dar dezbaterea şi votarea va avea loc după decizia CCR.

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a fost prezent la şedinţă şi a anunţat că nu votează, relatează Mediafax.

„Sunt prezent şi nu votez,. Din punct de vedere constituţional şi regulamentar, ceea ce aţi votat azi (joi – n.r.) reprezintă o încălcare a principiului constituţional şi al statului de drept. Împiedicarea derulării procedurii moţiunii de cenzură – asta înseamnă. Mai mult, există o altă decizie a CCR care spune că termenul de 3 zile nu se poate prelungi la nesfârşit şi se invocă celeritatea în ceea ce priveşte dezbaterea şi votarea. Obligaţia noastră e să acţionăm în cadru constituţional şi regulamentar. Deşi e o propunere formulată de un coleg de coaliţie, dar trebuie să ştiţi că nu voi vota niciodată o propunere neconstituţională care pune în pericol democraţia”, a spus în şedinţa BPR Ludovic Orban.

Deputatul Florin Roman (PNL) spune că iniţiatorii moţiunii de cenzură sunt cei care nu au respectat procedurile constituţionale.

„I-am urmărit argumentaţia constituţională. Dacă aţi fi respectat toţi paşii, nu am fi fost aici.Nu am înţeles de ce aţi pus umărul pentru dărâmarea guvernului. Cred că esenţial este să avem stabilitate”, afirmă Roman.

Propunerea de amânare, aprobată cu voturile PSD, a fost făcută de UDMR.

„Asistăm la naşterea actului de naştere a USL 2.0”, a comentat Ionuţ Moşteanu (USR PLUS).

Reprezentanţii AUR au spus că se vor adresa CCR.

Potrivit art 113 din Constituţie, aliniat 3, moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Vezi şi

Acestea sunt numele propuse de Florin Cîţu pentru ministerele părăsite de USR PLUS

Florin Cîţu urmează să preia Ministerul Fondurilor Europene, iar Cseke Attila Ministerul Sănătăţii, conform listei …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...