Foto: Facebook / George Simion

Ce ascunde liderul AUR? George Simion a șters de pe site-ul personal informațiile despre banii primiți la nuntă

George Simion, liderul partidului AUR, a șters de pe site-ul său informațiile despre contul pentru donații de la nunta sa și orice informație despre eveniment. Acesta declarase, inițial, că a adunat o sumă de 400.000 de euro după nunta care s-a ținut în comuna vâlceană Măciuca, potrivit declarației de avere a politicianului.

Într-o secțiune specială a site-ului său, georgesimion.ro, el a solicitat ca eventualele daruri de nuntă să ajungă într-un cont al Fundației Naționale pentru Românii de Pretutindeni. Scopul ar fi fost furnizarea de asistență medicală prin realizarea unui spital mobil cu ajutorul banilor.

Însă, accesând acum adresa de internet a acelei secțiuni din site-ul lui George Simion se observă că la acest moment nu se mai găsește nimic. Mai exact, liderul AUR a șters de pe site-ul său acea pagină, scrie Capital.

Pagina despre darul de nuntă de pe site-ul lui George Simion a fost ștearsă. De altfel, așa cum a observat defapt.ro, el a șters și invitația de pe site. În iunie 2022, George Simion a postat pe Facebook adresa altei pagini de pe site-ul său referitoare la nuntă unde era vorba de invitație. Azi însă, adresa respectivă de pe site-ul liderului AUR nu mai duce nicăieri și acea pagină a fost ștearsă.

Conform sursei amintite, ar exista unele neclarități în ceea ce privește banii dați trupei Phoenix. Potrivit unei declarații la Antena 3 a lui Eugen Popescu, fondator și președinte executiv al Fundației Naționale pentru Românii de Pretutindeni, s-au strâns 24.660 de lei din donații. Sursa citată a arătat că ar fi vorba de 5.000 de euro și nu 72.000 de euro, cum spusese Simion tot pentru Antena 3.

„Potrivit datelor de la Ministerul de Finanțe, în 2022, Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni a avut venituri totale de 59.274 de lei, adică aproximativ 12.000 de euro (de șase ori mai puțin decât ipotetica sumă de 72.000 de euro). Din care, 5.000 de euro din donații de la persoane fizice, inclusiv de câte 50 și 100 de lei, după cum a spus Eugen Popescu.

Dar aici apare o altă inexactitate: Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni a plătit și formația Phoenix a lui Nicu Covaci să cânte la nuntă cu 8.000 de euro. Eugen Popescu a mai spus pentru Antena 3 că suma de 8.000 de euro pentru Phoenix nu a provenit din donațiile pentru nuntă, de 24.660 de lei, ci din alte donații, de la trei persoane. Or, cifrele nu se potrivesc: din totalul veniturilor Fundației Naționale pentru Românii de Pretutindeni pe 2022, de 12.000 de euro, mai rămân doar 7.000 de euro după ce se scad cele 5.000 de euro primite donații pentru nuntă”, a arătat sursa amintită.

Vezi și

USR anunță că va vota pentru ridicarea imunităţii lui Cîţu şi îl va susţine pe Voiculescu pentru europarlamentare

Parlamentarii USR vor vota, săptămâna viitoare, pentru ridicarea imunităţii senatorului Florin Cîţu, aşa cum cere …