Noile tulpini COVID din România. Ce spun autoritățile despre varianta Delta

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a transmis, joi, că până pe 6 iunie au fost raportate la INSP 2.087 secvenţieri, relatează Mediafax.

Au fost confirmate 1.490 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care 1.437 sunt varianta britanică, 10 – sud-africană, 17 braziliană şi 26 cea indiană.

Până la data de 6 iunie 2021 rata de confirmare cu VOC a fost de 71%.

Au fost înregistrate şi comunicate la INSP-CNSCBT 30 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare.

În ce priveşte cazurile confirmate cu varianta Delta (cea indiană), 3 cazuri provin dintr-un focar din Colonia Bod, judeţul Braşov, şi sunt cetăţeni indieni. Un caz provine dintr-un focar familial din Bucureşti, 1 caz, cetăţean român, bărbat în vârstă de 58 de ani, provine dintr-un focar din Dolj, 13 cazuri provin din focarul din oraşul Popeşti-Leordeni: 11 sunt cetăţeni indieni, unul este cetăţean român, iar altul este cetăţean român. Două cazuri sunt cetăţeni indieni şi provin dintr-un focar cu 17 cazuri COVID-19 din Dobroeşti, judeţul Ilfov. Un caz provine dintr-un focar familial cu 2 cazuri COVID-19 din Bucureşti, 1 caz din Dâmboviţa, 2 cazuri din Dolj provin dintr-un focar familial, iar 2 cazuri din judeţul Argeş şi, respectiv Arad, din care ultimul este cetăţean indian, dar care locuieşte în România de 2 ani.

INSP precizează că nu se poate vorbi despre transmitere comunitară, în România, a variantei Delta.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a schimbat sistemul de denumire pentru variantele COVID-19. OMS foloseşte literele greceşti pentru a se referi la variantele detectate pentru prima dată în ţări precum Marea Britanie, Africa de Sud şi India. Varianta britanică este etichetată ca Alpha, ca Beta cea sud-africană şi cea indiană ca Delta.

Vezi şi

Avertisment pentru românii care călătoresc în Grecia

Se estimează că valul de căldură va dura până vineri, 16 iulie 2021, fiind provocat …

loading...