Foto: Twitter

Imaginea care ne dă speranţă: Un nou-născut smulge de pe faţa medicului masca, la câteva secunde după naştere

Un nou-născut care încearcă să smulgă masca ginecologului imediat ce a venit pe lume – este imaginea postată de un ginecolog din Dubai, care a devenit rapid viral pe reţelele de socializare.

Imaginea postată de medicul dr. Samer Cheaib e însoţit de mesajul: „Cu toţii vrem un semnal că ne vom da jos în curând măştile”, relatează Mediafax.

Unii au definit poza drept imaginea simbolică a anului 2020.

Medicul, care vorbeşte adesea despre munca sa pe profilurile de pe reţelele de socializare, oferind mesaje pozitive şi de speranţă în special în perioada pandemiei, a dorit să împărtăşească imaginea care a fost comentată şi distribuită rapid.

Mulţi au spus că e fotografia anului, alţii că o astfel de imagine încălzeşte inimile şi transmite sentimente pozitive cu privire la viitor.


În replică, dr. Cheaib a explicat că „este un nou-născut cu viziune”.

Vorbind despre fotografie, el a declarat pentru GulfNews: „Acest copil a fost al doilea dintr-o pereche de gemeni a căror naştere a avut loc acum câteva săptămâni. Tatăl fericit m-a fotografiat ţinând copiii. Al doilea a încercat să-mi smulgă masca şi tatăl a simţit nevoia să surprindă acest moment. Imaginea e un semnal pozitiv şi cred că îi face pe cei care o văd să zâmbească. Pozitivitatea şi zâmbetul vor funcţiona pentru a spori imunitatea oamenilor şi pentru a ajuta la combaterea pandemiei”.

O altă fotografie simbolică a pandemiei a venit din Milano, în martie, cea a unui nou-născut întins pe burtă în pătuţ, cu un scutec pe care a fost desenat un curcubeu şi mesajul „totul va fi bine!”.

Vezi şi

Bilanț COVID-19 România: Scade numărul cazurilor noi, dar numărul de decese rămâne ridicat

Autorităţile anunţă 930 cazuri noi de coronavirus din peste 24.000 teste efectuate şi 98 decese. …

loading...