Investiție de 73 de milioane de lei pe Aeroportul Cluj: Au început lucrările la noua cale de rulare paralelă cu pista

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță, joi, începerea lucrărilor de construcție la noua cale de rulare paralelă cu pista.

Lucrările la noua cale de rulare se vor desfășura în 2 etape, termenul de execuție pentru prima etapă fiind de 5 luni, iar în etapa a doua lucrările vor fi finalizate în 4 luni. Proiectul este evaluat la aproximativ 15 milioane de euro, iar 50% din valoarea cheltuielilor eligibile provine din fonduri europene, restul de 50% reprezentând contribuția financiară a Aeroportului Internațional Cluj.

„Este o lucrare foarte importantă, deoarece vechea calea de rulare era deteriorată, iar costurile pentru a o întreține erau foarte mari. De asemenea, din cauza uzurii și degradării, la anumite ore de vârf, erau restricții care provocau întârzieri. Această nouă pistă va fluidiza traficul și va asigura condițiile fără restricții. Criza economică provocată de noul coronavirus a afectat negativ aviația civilă și toate aeroporturile. Anul trecut am avut 2,9 milioane de pasageri, iar anul acesta avem o scădere de peste 65% a traficului aerian”, a declarat directorul Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo.

Noua cale de rulare va determina o fluidizare a mișcărilor aeronavelor la sol și a echipamentelor de handling, ceea ce va conduce la optimizarea timpilor pentru efectuarea operațiunilor de la sol în condiții de siguranță și securitate crescute, asigurând-se de asemenea, cadrul optim pentru creșterea numărului de frecvențe de operare, introducerea de noi destinații și implicit, creșterea traficului de pasageri și a traficului de marfă pe Aeroportul Internațional Cluj.

Proiectul „Cale de rulare paralelă cu pista” este cofinanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Vezi şi

Vasile Dâncu, mesaj pentru Emil Boc: „O administrație condusă de un singur partid devine expresia unor interese si viziuni incomplete”

Vasile Dâncu, sociolog şi preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, a comentat, pe Facebook, alegerile …

loading...