O nouă modă pritre trineri: Petreceri Covid organizate pentru a vedea cine se infectează primul. Bolnavul primeşte bani

Fenomen bizar într-un oraş din statul american Alabama unde sunt organizate ”petreceri Covid”. Studenţii din Tuscaloosa se reunesc şi se întrec în cine ia coronavirus primul. Tinerii care organizează ”petreceri Covid” pentru a vedea cine se infectează primul. Bolnavul primeşte bani.

Invitaţii plătesc pentru a participa iar banii ajung la cine e depistat primul cu Sars-Cov-2.

Un consilier al primăriei din Tuscaloosa a alertat autorităţile în legătură cu gestul inconştient al studenţilor din oraş, relatează ABC News, citat de Mediafax.

Practic tinerii organizează petreceri fără nicio regulă de distanţare sau protecţie la care aduc şi un bolnav, strâng bani într-un vas, iar apoi petrec. Cine este depistat primul cu coronavirus primeşte banii strânşi. ”Pun banii într-o oală apoi aşteaptă să vadă cine ia Covid primul. Nu are sens. O fac intenţionat” a spus Sonya McKinstry, îngrijorată că la aceste petreceri pot ajunge şi tineri care habar nu au ce se petrece acolo.

Randy Smith, şeful departamentului de pompieri, a explicat că astfel de petreceri Covid au fost organizate în mai multe zone din oraş de câteva săptămâni.

Copii, elev şi studenţi participă de bunăvoie ştiind că la petreceri sunt şi oameni depistaţi pozitiv cu Covid-19. ”La început am crezut că sunt zvonuri. Dar am făcut cercetări şi nu doar medici, ci şi autorităţile locale au confirmat informaţiile” a declarat Randy Smith.

Nu este clar dacă cineva s-a îmbolnăvit până acum la aceste petreceri. În Alabama sunt peste 38.000 de cazuri de Covid, cu o explozie de 10.696 în ultimele 14 zile, şi peste 940 de morţi.

Vezi şi

7.753 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore. 196 de români infectați cu COVID au murit

În România au fost înregistrate 7.753 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Pe teritoriul …

Un comentariu

  1. Valentina Strauß

    cine vrea sa riste sa faca astfel de petreceri, sa le faca, nu trebuie ingraditi. Cine vrea sa se protejeze, de asemenea nu trebuie ingraditi. Doar asa vom putea sti si cunoaste cat de „contagios” este virusul.

loading...