Unde ajungi dacă sapi un tunel până în celalaltă parte a Pământului? Harta interactivă care îţi arată locul exact

Unde ajungi dacă sapi un tunel nesfârşit, în linie dreaptă, drept prin centrul Pământului? Nu este doar un vis al copilăriei, unii adulţi încă mai au astfel de curiozităţi, relatează Mediafax. Mulţi americani cred (în mod eronat) că ar ajunge în China, iar europenii estimează că şi-ar termina călătoria undeva prin Australia.

Harta interactivă disponibilă pe Antipodesmap.com vine cu răspunsuri. Pe baza coordonatelor, calculează ce se află la antipod, în punctul diametral opus al Terrei faţă de orice loc indicat.

Surprinzător sau nu, nu există multe locuri „sigure” în Europa pentru cei care întreprind o asemenea călătorie imaginară. Pornind din majoritatea ţărilor europene ai ajunge direct în ocean. Singurul loc unde ai avea 100% şanse de reuşită să ajungi tot pe uscat este sudul Spaniei.

De altfel, doi tineri din Spania, respectiv Noua Zeelandă, chiar „au făcut planeta sandwich”, la 20.000 km. distanţă unul de celălalt.

Aruncă o privire AICI. Tu unde ai ajunge?

Iată rezultatele, în cazul în care pleci din România, fără alte menţiuni specifice:

Se pare că în parte opusă a lumii ai găsi doar o mare întindere de apă, în mijlocul Oceanului Pacific.

Vezi şi

Ipoteza celebrului doctor Didier Raoult: Coronavirusul a suferit deja șapte mutații / E mai contagios, dar mai puțin periculos

Noul coronavirus a suferit șapte mutații, a ajuns mai contagios, dar provoacă o boală mai …

loading...