Foto: thelocal.it

„Nu ne vom petrece vara în balcoanele noastre”. Anunţul făcut de premierul italian Giuseppe Conte

Veste bună pentru italieni! Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a declarat că sezonul estival nu este compromis şi că îşi pot petrece concediile în afara locuinţelor, la plajă, la munte sau în alte oraşe din Italia, relatează Corriere della Sera, citat de Mediafax.

Conform Corriere della Sera, aceste chestiuni vor apărea în condiţiile în care ţara îşi ridică trepatat măsurile de restricţie impuse de pandemia cu noul coronavirus.

„Nu ne vom petrece vara în balcoanele noastre, lăsând frumuseţea Italiei în carantină. Vom putea merge să ne bucurăm de litoral, de munte şi de oraşele noastre frumoase”, a spus Conte. Totuşi, acesta nu a vorbit şi despre călătoriile în străinatate şi dacă italienii vor avea voie să părăsească ţara.

Italia a raportat cel mai mic număr de decese cauzate de noul coronavirus din ultimele două luni. Şi numărul de noi infectaţi a scăzut sub pragul psihologic de 1000. Astăzi autorităţile din Italia au raportat 802 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. Numărul total de infectări a ajuns la 219.070, iar cel al deceselor la 30.560. În prezent active mai sunt 83.324 de cazuri, o scădere faţă de peste 84.000 câte erau sâmbătă. La terapie intensivă sunt puţin peste 1000 de oameni.

Vezi şi

Ţara din America Latină în care numărul deceselor s-a dublat în ultimele 24 de ore. A devenit al doilea cel mai afectat stat de COVID-19

În Mexic, numărul deceselor cauzate de noul coronavirus s-a dublat miercuri, în ultimele 24 de …

loading...