Efectul relaxării: Grupurile mari de oameni ar putea declanşa un nou val de coronavirus! Avertismentul specialiştilor

Restricţiile legate de carantină continuă să se amelioreze pe măsură ce se apropie sezonul vacanţelor, dar pe măsură ce oamenii se adună pe plaje şi în baruri, experţii avertizează că grupurile mari ar putea provoca un val nou de infecţii.

Al doilea val de cazuri cu noul coronavirus ar putea fi declanşat din cauza grupurilor de turiştilor, avertizează doi medici din germani, spune Deutsche Welle, citat de Mediafax.

Avertismentul specialiştilor

„Dacă te duci singur pe plajă, nu contează unde, evident că nu e o problemă. Dar, dacă intri într-un bar unde sunt o mulţime de oameni, acest lucru poate avea rezultate neplăcute”, a declarat Max Geraedts, medic şi cercetător la Universitatea din Marburg. Tot el a spus că turiştii pot readuce virusul în ţările de unde provin, atunci când se întorc acasă. Turiştii reprezintă un risc şi pentru localnicii din ţările de vacanţă. dar şi pentru sistemele medicale din state mai puţin dezvoltate, a mai precizat medicul.

Hajo Zeep, expert la Institutul de epidemiologie Leibnitz din Bremen a precizat că puţini oameni ar putea fi imuni la infecţia cu noul virus şi că acesta se poate răspândi foarte rapid.

„Ţinând cont de faptul că doar foarte puţin oameni ar putea fi imuni, e clar că noul coronavirus se poate răspândi foarte rapid”, a spus Hajo Zeep.

Autorităţile germane au anunţat marţi că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 432 de contaminări cu noul coronavirus şi 45 de decese cauzate de Covid-19.

Totalul cazurilor înregistrate oficial este de 179.002, iar cel al deceselor, de 8.302, potrivit datelor Institutului „Robert Koch”.

Vezi şi

„Aş face-o!” Premierul Orban ar prelungi starea de alertă, dacă ar trebui să ia astăzi decizia

Orban a declarat că dacă ar trebui să ia o decizie astăzi, aceasta ar fi …

loading...