Foto: aa.com.tr

Decizie controversată a premierului Pedro Sanchez. Spania prelungeşte pentru a cincea oară carantina

Prim ministrul spaniol, Pedro Sanchez, a anunţat că va extinde pentru a cincea oară carantina în Spania, care va dura până pe 6 iunie pănă la miezul nopţii, relatează El Pais, citat de France24.

Conform El Pais, măsurile restrictive, instituite ca urmare a epidemiei COVID-19, se vor extinde pentru încă două săptămâni, a anunţat guvernul spaniol.

Extinderea măsurilor a fost adoptată cu 167 de voturi pentru şi 162 de voturi împotrivă. Aceasta înseamnă că restricţiile, printre cele mai dure din Europa, vor continua să fie aplicate în Spania până pe 6 iunie la miezul nopţii. Această decizie nu a fost pe placul cetăţenilor din Spania şi vor mai suporta măsurile restrictive, care i-au ţinut în condiţii de izolare, închişi în case, relatează Mediafax.

Anunţul prim ministrului Pedro Sanchez

„Spaniolii au oprit virusul împreună … nimeni nu are dreptul să irosească ceea ce am obţinut în aceste lungi săptămâni de închisoare. Sunteţi epitetul haosului şi cel mai rău este că nu sunteţi în imposibilitatea de a proteja poporul spaniol fără a apela la acest această izolare brutală”, a spus Pedro Sanchez, relatează France24.

Însă Sanchez a spus că lupta nu s-a încheiat şi că extinderea restricţiilor a fost „singura modalitate posibilă de a lupta eficient împotriva virusului”, spunând că mai există „sute de cazuri noi în fiecare zi”, a spus premierul conform France 24.

Pe 14 martie se declara stare de urgenţă din cauza pandemiei cu noul coronavirus. În Spania sunt permise adunările de până la 10 persoane, iar oamenii pot circula liber în provincia lor. În Insulele Canare şi Baleare: barurile, restaurantele şi magazinele sunt deschise la capacitate redusă. Muzeele, sălile şi hotelurile sunt redeschise după mai bine de două luni. Totuşi cele două mari oraşe ale Spaniei, Marid şi Barcelona nu îndeplinesc criteriile pentru a intra în faza unu a relaxărilor şi vor rămâne în faza zero. În total în Spania numărul deceselor a ajuns la 27.888, iar numărul persoanelor infectate se situează la 279.524, potrivit Ministerului Sănătăţii. 196.958 de pacienţi s-au vindecat.

Vezi și

Ultima conversație purtată de Alexei Navalnîi cu fiica lui, înainte să fie arestat. „L-am îmbrățișat și mi-a spus: …”

Alexei Navalnîi s-a stins din viață la data de 16 februarie 2024, într-un lagăr din …