Foto: Twitter

Fotografia cât o mie de cuvinte: Realitatea cutremurătoare a epidemiei cu noul coronavirus

Fotografia care surprinde realitatea cutremurătoare a epidemiei cu noul coronavirus din China: un bărbat cu păr cărunt şi cu o mască sanitară pe faţă zace mort pe trotuar, cu o pungă de plastic încă în mână, în timp ce poliţiştii şi medicii în costume de protecţie se pregătesc să ia trupul neînsufleţit din zonă.

Jurnaliştii au surprins trupul neînsufleţit al bărbatului, cu puţin timp înainte ca un vehicul al echipajelor de urgenţă să ajungă la faţa locului. Totuşi, jurnaliştii nu au reuşit să afle cauza morţii bărbatului care părea să aibă vârsta de 60 de ani.

Reacţia poliţiştilor şi a medicilor, care au intervenit îmbrăcaţi cu echipamente de protecţie, precum şi cea a unor martori, a evidenţiat starea de continuă alertă din Wuhan.

Cu toate că jurnaliştii au luat legătura cu poliţia şi cu autorităţile medicale locale, nu s-au putut afla mai multe detalii despre acest caz, scrie The Guardian.

Bărbatul zăcea pe spate, în faţa unui magazin de mobilă închis. Personalul medical, echipat cu costume de protecţie, i-au acoperit uşor trupul cu o pătura albastră. Ambulanţa a plecat, iar poliţiştii au acoperit locul incidentului cu mai multe cutii de carton.

„E absolut teribil. Mulţi oameni au murit în ultimele zile”, a spus o femeie care a asistat la incident.

Oraşul chinez Wuhan este sursa epidemiei cu noul coronavirus, care ar fi fost transmis de la animale sălbatice la oameni, într-o piaţă locală. Virusul, care a apărut în ultimele zile ale anului 2019, a ucis deja 361 de persoane şi a infectat alţi mii de oameni din China, precum şi alte ţări.

Vezi și

Poza cu care Andreea Bălan i-a pus pe gânduri pe fani

Andreea Bălan are o comunitate foarte mare în mediul online care recent a crezut că …