Foto: Stringer/Anadolu Agency via Getty Images

Turişti chinezi testaţi pozitiv cu noul virus gripal în Italia. Zborurile Italia-China, oprite

Cei doi turişti chinezi care au fost plasaţi în carantină la bordul unei nave de croazieră, în Italia, au fost testaţi pozitiv cu noul virus gripal şi primesc tratament medical în cadrul Institutului Naţional de Boli Infecţioase ”Lazzari Spallanzani” din Roma, potrivit The Guardian, preluat de Mediafax.

Cuplul este originar din Wuhan şi au ajuns cu avionul din Hong Kong la Milano pe data de 23 ianuarie, după care au urcat pe nava de croazieră în Portul Savona.

Premierul Giuseppe Conte a declarat că nu există niciun motiv de panică sau alertă”, adăugând că autorităţile efectuează în continuare verificări în zonele frecventate de turişti pentru a ”evita orice risc suplimentar.

Zborurile dintre Italia şi China au fost oprite, a precizat Conte.

În Italia locuiesc peste 30.000 de cetăţeni chinezi şi atrage cei mai mulţi turişti chinezi care vizitează Europa. În 2018 Italia a fost vizitată de cinci milioane de chinezi.

Comisia Naţională de Sănătate din China a anunţat că joi au fost identificate aproape 2.000 de noi cazuri de infecţie cu noul coronavirus, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 9.692 de cazuri, iar numărul total al deceselor se ridică la 213.

Vezi și

Ultima conversație purtată de Alexei Navalnîi cu fiica lui, înainte să fie arestat. „L-am îmbrățișat și mi-a spus: …”

Alexei Navalnîi s-a stins din viață la data de 16 februarie 2024, într-un lagăr din …