© Sputnik/Alexey Nikolskiy

Vladimir Putin va participa la summitul privind Ucraina de la Paris

Kremlinul a a confirmat luni că preşedintele rus Vladimir Putin va participa la un summit privind situaţia din Ucraina, care se va desfăşura la Paris pe data de 9 decembrie, relatează site-ul agenţiei Reuters, preluat de Mediafax.

Cabinetul prezidenţial francez a informat vineri că liderii Franţei, Germaniei, Rusiei şi Ucrainei vor participa la summit. Cu toate acestea, Kremlinul nu a confirmat până acum, în mod public, că Putin va fi prezent.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat pentru reporteri că Putin va participa, însă a refuzat să dea declaraţii privind aşteptările Moscovei de la acest summit.

Conflictul dintre armata ucraineană şi forţele susţinute de Rusia a dus la moartea a aproximativ 13.000 de persoane în estul Ucrainei din 2014 şi până în prezent. Cu toate că un armistiţiu semnat în 2015 a dus la încetarea conflictului, unele confruntări de mică amploare încă mai au loc uneori.

Vezi şi

Clemens Tonnies, patronul abatoarelor din Germania unde peste 1000 de români s-au infectat cu Covid-19, are afaceri la Iaşi

Clemens Tonnies deţine abatorul unde peste 1000 de români s-au infectat cu noul coronarvius. Una …

loading...