Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

Kremlinul reproșează Republicii Moldova că devine „tot mai neprietenoasă faţă de Rusia”

Republica Moldova devine o ţară tot mai neprietenoasă faţă de Rusia, a remarcat vineri Kremlinul, în urma anunţului că guvernul de la Chişinău i-a interzis accesul în ţară preşedintelui rus Vladimir Putin, transmite agenţia EFE, preluată de Agerpres.

Republica Moldova „este un stat care încearcă cu orice preţ să devină neprietenoasă faţă de noi”, a semnalat purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov.

Autorităţile de la Chişinău „cred că ura faţă de Rusia (…) trebuie să fie un atribut obligatoriu al integrării europene” şi, prin urmare, „deviază spre cunoscuta cale rusofobă”, a mai observat Peskov.

El a comentat astfel anunţul premierului de la Chişinău, Dorin Recean, despre includerea lui Putin pe o „listă neagră” cu politicieni ruşi indezirabili în Republica Moldova.

Fostul preşedinte şi premier rus Dmitri Medvedev a reacţionat şi el după anunţul premierului Recean, spunând că oricum niciun oficial rus nu intenţiona să meargă în Republica Moldova, despre ai cărei lideri a spus că sunt „vânduţi României”.

Vezi și

USR anunță că va vota pentru ridicarea imunităţii lui Cîţu şi îl va susţine pe Voiculescu pentru europarlamentare

Parlamentarii USR vor vota, săptămâna viitoare, pentru ridicarea imunităţii senatorului Florin Cîţu, aşa cum cere …