Un copil şi-a sărbătorit la şcoală ziua de naştere împuşcând cinci colegi. 16 secunde a durat măcelul, care a fost filmat

O nouă tragedie la o şcoală americană. Un adolescent care îşi sărbătorea joi ziua de naştere a deschis focul cu o armă pe care a adus-o în ghiozdan la un liceu din California. A făcut un măcel în doar 16 secunde susţin autorităţile citate de CNN, a tras în 5 colegi apoi s-a împuşcat.

Două victime – o fată de 16 ani şi un băiat de 14 ani – au murit la spital, potrivit autorităţilor americane. Alţi 3 elevi au fost răniţi iar atacatorul este în stare critică. A folosit un pistol calibru .45 iar asupra sa a tras o singură dată, apoi, din câte se pare, a avut probleme cu arma relatează CNN, preluat de Mediafax.

Atacatorul a fost identificat ca Nathaniel Berhow iar pentru moment nu sunt indicii care să facă legătura între el şi victimele sale şi să motiveze gestul său.

Atacul armat din California a fost declanşat cu 20 de minute înainte de startul orelor, provocând panică în liceul Saugus. Mulţi elevi au fugit din clădire iar alţii s-au ascuns. Un elev s-a rănit în busculadă.

O înregistrare obţinută de poliţie arată momentul în care suspectul trage în colegi apoi se împuşcă, a dezvăluit căpitanul Kent Wegener de la Departamentul de Poliţie din comitatul Los Angeles.

Autorităţile au investigat şi activitatea de pe reţelele de socializare – aşa au descoperit că pe un cont de Instagram, unde Nathaniel Berhow posta sub un pseudonim, acesta a lăsat un mesaj înfiorător: ”Saugus (n.red. numele liceului) să vă distraţi la şcoală mâine”.

Autorităţile încearcă acum să obţină filmări şi înregistrări cu atacul realizate cu telefoanele de elevii liceului.

Vezi şi

BREAKING NEWS | Atac armat într-o universitate din Rusia. Mai mulți studenți au fost uciși – VIDEO

Mai multe focuri de armă, la o universitate din Rusia, luni dimineaţa. O parte dintre …

loading...