Cutremur de 6,4 în Albania. Cel puţin şase persoane au murit, alte 150 au fost rănite – FOTO, VIDEO

Un seism cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade s-a produs marţi dimineaţă în Albania, la aproximativ 40 de kilometri de capitala ţării, Tirana, anunţă Centrul Seismologic European – Mediteranean (CSEM). O replică a seismului s-a înregistrat la ora locală 6:08, (ora României, 7:08), înregistrând o magnitudine de 5,4 grade, relatează Mediafax.

UPDATE ora 10.55 Bilanţul cutremurului de 6,4 grade din Albania a ajuns la şase morţi

Cutremurul cu magnitudinea de 6,4 grade, produs marţi dimineaţă în apropierea capitalei Tirana, a determinat moartea a cel puţin saşe persoane şi rănirea altor 150, conform informaţiilor transmise de autorităţile locale, citate de postul BBC.

Din rândul celor şase decese înregistrate până în acest moment, unul dintre acestea a fost provocat de sărirea printr-o fereastră a unui bărbat din cauza panicii, în oraşul Kurbin, iar un altul de încercarea unei bătrâne de a-şi salva nepotul, în oraşul Thumane, unde a mai murit încă o persoană. Alţi trei oameni au decedat în oraşul Durres, situat în apropiere de epicentrul seismului.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Apărare din Albania a anunţat demersurile întreprinse de pompieri şi de forţele amate pentru a salva civilii prinşi sub clădirile prăbuşite în oraşul Durres. Conform estimărilor, mai multe persoane rănite sau decedate ar putea fi captive sub ruine.

Mişcarea seismică a fost resimţită în înreaga ţară, precum şi în Italia şi în oraşul Novi Sad din Serbia.

UPDATE ora 10.15 MAE anunţă că nu există niciun cetăţean român printre victimele cutremurului din Albania

MAE a transmis, marţi, că nu există niciun cetăţean român printre victimele cutremurului cu magnitudinea de 6,3, produs în apropierea oraşului Durres, Albania, în timpul căruia au murit patru persoane şi au fost rănite 150.

”Ambasada României la Tirana a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate în urma cutremurului produs la data de 26 noiembrie 2019, în apropierea oraşului Durres, Republica Albania. Pănâ la acest moment, autorităţile locale nu au notificat misiunea diplomatică cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul ambasadei nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest incident”, se arată într-un comunicat al MAE remis MEDIAFAX.

Cetăţenii români afectaţi, precizează MAE, pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Tirana: +355 4 230 31 33; +355 4 230 3104, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +355 694036352.

UPDATE ora 09.10 Cel puţin patru morţi şi 150 de răniţi în urma seismului

Cutremurul cu magnitudinea de 6,3 grade produs marţi dimineaţă în apropierea capitalei Tirana a determinat moartea a cel puţin patru persoane şi rănirea altor 150, conform informaţiilor transmise de sursele locale, citate de contidianul The Washington Post.

Victimele din rândul populaţiei au fost însoţite de prăbuşirea mai multor clădiri din regiunea afectată, conform oficialilor locali. Autorităţile de la Tirana fac apel la evacuarea locuinţelor supuse riscului prăbuşirii de către populaţia aflată în pericol.

UPDATE ora 8.50 Replică cu magnitudinea de 5,4 grade, după cutremurul de 6,3 grade produs dimineaţă în Albania

O replică a seismului cu magnitudinea de 6,3 grade produs marţi dimineaţă în Albania, s-a înregistrat la ora locală 6:08, (ora României, 7:08), înregistrând o magnitudine de 5,4 grade, anunţă Centrul Seismologic European – Mediteranean (CSEM).

Mişcarea seismică a avut loc la două ore distanţă faţă de cutremurul cu magnitudinea de 6,4 grade, produs la ora locală 03:54 (ora României, 04:54), în vestul Albaniei, la adâncimea de 30 de kilometri.

Replica cutremurului a avut loc la o adâncime de 10 km, având epicentrul la o distanţă de 47 de kilometri nord-vest de capitala Tirana şi la 27 de kilometri nord de localitatea Durres.

Cutremurul iniţial a avut loc la ora locală 03:54 (ora României, 04:54), în vestul Albaniei, la adâncimea de 30 de kilometri.

Epicentrul seismului a fost la 10 kilometri nord de localitatea Durrës şi la 44 de kilometri vest de Tirana.

Vezi şi

Val de cutremure în Puerto Rico. Zeci de locuinţe distruse, alunecări de teren – FOTO

Un cutremur cu magnitudinea de 6,6 grade pe scara Richter s-a produs marţi dimineaţă în …

loading...