China acuză Apple că susţine protestele din Hong Kong printr-o aplicație care le permite manifestanților să afle unde sunt poliţiştii

China a acuzat miercuri compania americană Apple că ajută protestarii din Hong Kong să „participe la activităţi violente” printr-o aplicaţie privind transportul, relatează site-ul agenţiei Dpa, citat de Mediafax.

„Această aplicaţie susţine că furnizează informaţii pentru comoditatea publicului, însă de fapt identifica locaţiile în care se află poliţia, permiţând astfel protestatarilor din Hong Kong să participe la activităţi violente”, relatează presa de stat.

„Aprobarea aplicaţiei de către Apple ajută evident protestatarii. Care este adevărata intenţie?” scrie publicaţia People’s Daily, ziarul oficial al Partidului Comunist din China.

Demonstraţiile prodemocraţie din Hong Kong durează de patru luni, izbucnind ca reacţie la un controversat proiect de lege care ar fi facilitat extrădările în China. Aproximativ 1.400 de protestatari au fost reţinuţi de la începutul protestelor, iar mulţi sunt inculpaţi.

Vezi şi

China, Marea Britanie și SUA se luptă pentru vaccinul anti-coronavirus. Când va fi disponibil și cine îl va produce

Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi-a actualizat lista competitorilor mondiali care se luptă să creeze vaccinul …

loading...