Ce a făcut preşedintele rus Vladimir Putin înainte de ziua sa de naştere – FOTO

Preşedintele rus Vladimir Putin, care luni serbează cea de-a 67-a aniversare, şi-a oferit un weekend relaxant, întreprinzând o escapadă în taiga, unde a cules ciuperci şi a făcut drumeţii împreună cu ministrul apărării rus Serghei Şoigu, potrivit imaginilor difuzate de Kremlin, relatează AFP şi RIA Novosti, citate de Agerpres.

În îmbrăcăminte de camuflaj, cu ochelari de soare şi pălărie pe cap, preşedintele rus apare în imagini în timpul unei plimbări în mijlocul naturii în Republica Tuva, situată la graniţa cu Mongolia, una dintre cele mai sărace şi îndepărtate regiuni ale Federaţiei Ruse.

Președintele rus Vladimir Putin în timpul unei plimbări în taiga | Foto: © RIA Novosti / Alexey Druzhinin

Ca întotdeauna în astfel de călătorii, el este însoţit de puternicul său ministru al apărării, Serghei Şoigu, originar din această regiune, remarcă AFP.

În înregistrarea video dată publicităţii de către Kremlin, Putin culege ciuperci, fructe de pădure şi conuri de pin. Poate fi văzut uitându-se prin binoclu sau pozând cu munţii în fundal.

‘Ne-am urcat mai sus de nori (…) la aproape 2.000 de metri’, spune Putin, trăgându-şi sufletul, în înregistrarea difuzată de Kremlin în care apare, de asemenea, conducând un vehicul de teren.

Vladimir Putin
În ajunul zilei sale de naștere, Vladimir Putin a vizitat taigaua sibiană | Foto: © RIA Novosti / Alexey Druzhinin

Este un exerciţiu mediatic obişnuit pentru Vladimir Putin, care încearcă să întreţină imaginea de bărbat viril.

În trecut, acest fost ofiţer KGB, care se află la putere de 20 de ani, a apărut pescuind, în zbor cu deltaplanul conducând un stol de cocori sau făcând scufundări la bordul unor batiscafuri. Un împătimit al sportului, Putin are de asemenea centura neagră la judo.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, declarase anterior că Putin îşi va serba ziua de naştere luni în compania apropiaţilor şi rudelor sale.

Mai multe imagini, AICI

Vezi şi

Ultimul lider sovietic avertizează în legătură cu arsenalul nucleare al SUA şi Rusia: Există tendinţe periculoase!

Mihail Gorbaciov, ultimul lider al Uniunii Sovietice, a declarat vineri că lumea se îndreaptă spre …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.