Foto: SkyNews

Rusia acuză Ucraina că a încercat să îl asasineze pe Putin cu drone lansate asupra Kremlinului- VIDEO

Rusia a anunţat miercuri că a doborât două drone ucrainene care încercau să atace Kremlinul, denunţând o tentativă de asasinat asupra lui Vladimir Putin, cu câteva zile înainte de parada de pe 9 mai, când este marcată victoria împotriva nazismului, relatează AFP, preluat de Agerpres.

În noaptea de marţi spre miercuri, „două drone care vizau Kremlinul” au fost „scoase din funcţiune datorită utilizării sistemelor radar”, potrivit preşedinţiei ruse.

„Vedem aceste acţiuni ca pe o tentativă de act terorist şi un atentat asupra vieţii preşedintelui” Vladimir Putin, a adăugat Kremlinul, precizând că liderul rus nu a fost rănit.

Primăria Moscovei a anunţat imediat interdicţia zborurilor dronelor deasupra capitalei ruse fără autorizaţia guvernului.

Într-un comunicat, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a precizat că zborurile de drone vor fi interzise cu excepţia obţinerii unei autorizaţii speciale din partea „autorităţilor guvernamentale”.

Potrivit lui Sobianin, această interdicţie vizează interzicerea zborurilor dronelor neautorizate care pot „împiedica munca forţelor de ordine”.

Într-un video care a circulat pe social media ruse pare să se vadă o coloană de fum deasupra Kremlinului.

Video-ul a fost postat miercuri dimineaţă pe un grup pentru locuitorii dintr-un cartier care se află de partea cealaltă a Kremlinului pe malul râului Moscova şi a fost apoi preluat de media ruse, inclusiv de canalul de Telegram al organului de ştiri militare Zvezda.

În acelaşi timp, Kremlinul a anunţat că parada de pe 9 mai de Ziua Victoriei va fi menţinută la Moscova, în pofida acestui incident, potrivit agenţiei TASS.

Ucraina respinge acuzațiile Rusiei și afirmă că nu are nicio legătură cu nicio o tentativă de a ataca Kremlinul cu drone

Un înalt demnitar ucrainean a afirmat miercuri că ţara sa nu are nicio legătură cu vreun atac cu drone împotriva Kremlinului şi a subliniat că astfel de acţiuni nu ar aduce nimic Kievului pe front şi doar ar provoca Rusia să adopte măsuri mai radicale, transmite Reuters.

Consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak a spus că bănuiala că Ucraina se află în spatele atacului şi arestarea unor presupuşi sabotori ucraineni de către Rusia pot indica faptul că Moscova pregăteşte un atac ”terorist” pe scară largă împotriva Ucrainei în zilele următoare.

”Evident, Ucraina nu are nicio legătură cu atacurile cu drone asupra Kremlinului. Noi nu atacăm Kremlinul pentru că, în primul rând, asta nu rezolvă nicio sarcină militară”, a explicat Podoliak.

”În opinia mea, este absolut evident că ambele relatări, cea despre un atac asupra Kremlinului şi, simultan, cea despre presupusa detenţie a unor sabotori ucraineni în Crimeea, indică în mod clar pregătirea unei provocări teroriste pe scară largă de către Rusia în următoarele zile”, a încheiat Mihailo Podoliak.

Vezi și

Andreea Mantea a fost filmată plângând la geam

Andreea Mantea și fiul ei, David, au izbucnit în lacrimi la TV. Totul a pornit …