Foto: majorcadailybulletin.com

Poliţistul din văzduh :) Şoferii neatenţi vor fi amendaţi din drone

Spania a început utilizarea dronelor pentru sancţionarea infracţiunilor comise în trafic, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Trei drone echipate cu câte o cameră de înaltă rezoluţie vor survola drumurile publice pentru a detecta comportamentul periculos al şoferilor, mai întâi în Insulele Canare. Ulterior, dronele ar putea fi utilizate în acest scop şi în restul ţării, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt de la Direcţia Generală a Traficului Rutier (DGT).

Autorităţile intenţionează să comande încă douăzeci de drone.

Spania a utilizat anterior unsprezece drone pentru monitorizarea circulaţiei rutiere, însă este prima dată când aceste aparate sunt folosite pentru a emite amenzi.

Dronele, folosite în scopuri de siguranţă rutieră în special în oraşe din China, încep să fie utilizate şi în Europa, experimente în acest sens fiind desfăşurate în Franţa şi Regatul Unit.

Un agent este responsabil de pilotarea dronei şi un altul de vizualizarea imaginilor, a declarat pentru AFP o reprezentantă a DGT.

Dronele vor permite detectarea infracţiunilor comise în trafic, precum depăşirea periculoasă, nerespectarea culorii roşii a semaforului, utilizarea telefonului mobil la volan sau lipsa centurii de siguranţă, însă deocamdată nu va fi sancţionată astfel şi depăşirea vitezei maxime admise, a precizat reprezentanta DGT.

DGT estimează că 47 de milioane de turişti vor călători în luna august pe drumurile din Spania unde au decedat 1.180 de persoane în 2018.

Vezi şi

Ţara unde e obligatoriu să porţi mască pe stradă

Arhipelagul spaniol Baleare, o destinaţie turistică foarte populară, a decis joi să impună purtarea obligatorie …

loading...